Naslovna - Novosti - Društvo - Užički brat na Zbrka Fest-u

Užički brat na Zbrka Fest-u

Nakon što su nastup na prvom izdanju festivala “Zbrka fest”, zakazanom na fudbalskom terenu na Glavi Zete u Danilovgradu 1. i 2. maja, potvrdili izvođači kao što su SevdahBABY, Mortal kombat, Silente i Iskaz, i užički hard core/punk sastav Brat pridružuje se revijalnom dijelu ovog crnogorskog demo festivala, gdje će zabilježiti svoj premijerni nastup u Crnoj Gori.

Brat sačinjavaju Ivan Radović (vokal), Žarko Jovanović (gitara), Luka Jelisavčić (bubanj), Nemanja Ilić (gitara) i Srećko Borčić (bass), a nastao je 2014. godine, kao idejni projkat tri školska druga. Protekle godine svijetlo dana ugledao je i njihov album prvijenac “Imamo li problem”, izdat pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media-Hardwired magazin, na čijoj regionalnoj promociji uveliko rade.

Album je naišao na odlične kritike publike i na mnogobrojnim muzičkim portalima uvršten je u pet najboljih regionalnih albuma za 2018 godinu.

Od značajnijih nastupa bilježe finale 50. Zaječarske Gitarijade, polufinale Demofesta u Banja Luci, kao i nastupe na festivalima HillsUp, Park fest, Rock in Nis…

Uzimajući u obzir činjenicu da je Zbrka najprije demo festival, promocija bendova u povoju, koji nijesu još zasvirali u našoj zemlji, jedna je od bitnijih stavki u agenda organizatora.

“Promovisati mlade nade, kao i one koji još uvijek nijesu imali priliku da promovišu svoj rad u Crnoj Gori, podjednako je bitno. Stoga, pozivamo sve izvođače koji nijesu bili u mogućnosti da sviraju pred ovdašnjm publikom da nam se jave. Zarad muzike smo tu”, podsjećaju organizatori festivala iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete, napominjući na slogan ovogodišnjeg izdanja – “Po Zbrci se maj poznaje”.

Takođe pogledajte

Saveljić: Dolina Rijeke Zete je jedna od najatraktivnijih staništa za ptice u Crnoj Gori

Opština Danilovgrad odlučila je da zaštiti dolinu Rijeke Zete, jer je Rijeka Zeta i sama …

Komedija „Gospodska krv“ u Centru za kulturu Danilovgrad

Komedija „Gospodska krv“, u ponedeljak, 28. oktobra u 19h, u Centru za kulturu Danilovgrad. Ulaz …

Оставите одговор

%d bloggers like this: