Usaglašena inicijativa za zaštitu rijeke Zete

Danilovgrad, PR pres servis – Opština Danilovgrad usaglasila je inicijativu za očuvanje rijeke Donje Zete, kao i izradu Studije zaštite za proglašavanje zaštićenog prirodnog dobra rijeke Zete, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Opština Danilovgrad je, kako su podsjetili, prije tri mjeseca počela sa aktivnostima u cilju pokretanja postupka proglašavanja rijeke Zete zaštićenim prirodnim dobrom.

„U tom periodu je razmotren zakonski, prostorno-planski i strateški okvir proglašavanja rijeke Zete zaštićenim prirodnim područjem, kao i mogući načini upravljanja . Proglašenje rijeke Zete na području danilovgradske opštine je predviđeno Prostorno urbanističkim planom i Lokalnim planom zaštite životne sredine opštine Danilovgrad, odakle se crpi dodatni zakonski osnov za proglašenje ove rijeke zaštićenim prirodnim dobrom“, kaže se u saopštenju.

Iz Opštine Danilovgrad su kazali da je sa istom svrhom, tokom poslednja tri mjeseca obavljeno, niz sastanaka i konsultacija, sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Agencijom za zaštitu prirode i životne sredine, Opštinom Nikšić i Glavnim gradom Podgorica.

„Usaglašena je i Inicijativa za očuvanje rijeke Donje Zete i izradu Studije zaštite za proglašavanje zaštićenog prirodnog dobra. Na ovaj način Danilovgrad jasno pokazuje svoje opredjeljenje i istrajaće u svemu onome što čini zaštitu prirodnih dobara i bogastava ovog grada“, navodi se u saopštenju.

Takođe pogledajte

Ambasada Bugarske donirala Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

 Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Danilovgradu dobiće …

Filantropija u/za Danilovgrad, XIX i XX vijeka

Riječ filantropija vodi porijeklo od grčkih riječi philos-prijatelj (ljubav), i anthropos-čovjek (čovječanstvo). Prevodi se kao …

Оставите одговор

%d bloggers like this: