Naslovna - Novosti - NVO Sektor - Why Waitin’? – NVO Urban NoVa

Why Waitin’? – NVO Urban NoVa

Festival TRENSEUROPA 2017 će i ove godine okupiti umjetnike, kreativce, filozofe i aktiviste koji će zajedno kroz svoj rad i učešće širiti ideje zajedništva napominući da danas svi živimo u globalnom selu.

Sinhronizovano u par dana, širom starog kontinenta će se organizovati različiti događaji sa ciljem djelovanja i uticanja na kvalitetniji život običnog građanina.

Organizacija European Alternatives od 2007. priprema festiva u različitim gradovima Evrope a ove godine titulu transnacionalne predstonice Festivala TRENSEUROPA 2017 je ponio grad MADRID.


U sklopu gore pomenutih događaja i festivala i naše dvije organizacije Urban Nova i Omladinski kulturni centar će ove godine imati čast da pripreme i organizuju događaje vrijedne pažnje i interesovanja.

U prostorijama Doma omladine, 21. oktobra od 19-21h orgnaizujemo kreativnu diskusiju/prezentaciju pod naslovom WHY WAITIN’?.

PROGRAM:

19:00-19:15 Uvodno predavanje o istoriji fesstivala TRANSEUROPA i projektu WHY WAITIN’?
Filozofski osvrt na Beketovo posmatranje života i njegove smislenosti kroz moderan trans –evropski kontekst a sve sa ciljem kritičkog preispitivanja ženskih stereotipa;

19:00-19:45 Radionica – Rodna (ne) jednakost u Crnoj Gori (analiza iz socijalnog, političkog i ekonomskog aspekta)

19:45-20:45 Steps of success / World’s Café Ovdje i tamo/ trans-evropa a gdje smo mi?

20:45-21:00 Premijera kratkog filma o stvaranju predstave WHY WAITIN’? (adaptacija Beketovog Godoa sa ženskom podjelom uloga) kao primjer osvješćivanja publike kroz pozorišnu umjetnost i poboljšanje uloge žena u crnogorskom društvu.

Projekat „Moramo li ga čekat’?“  finansijski je podržan od strane Ekumenske inicijative žena iz Hrvatske; a dio projektnih aktivnosti sufinansira Mediterranean Women’s Fund iz Francuske.

Pratite event

Realizaciju projekta “ZA NOVI GRADSKI HUB“ je finansirano od strane Fonda za aktivno građanstvo -FAKT i program “De Facto Active”, koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2014 Instrument za civilno društvo.

Takođe pogledajte

NVF “Želim ti proljeće”: Promocija projekta “Poligon igralište – socijalna interakcija”

U toku je promocija projekta “Poligon igralište – socijalna interakcija”, koji realizuje Nevladina fondacija “Želim …

KOD te poziva: Pronađi žir!

Organizacija KOD još jednom poziva građane da se pridruže akcija 100 000 stabala. Pronađi žir …

Оставите одговор

%d bloggers like this: