Naslovna - Novosti - Hronika - Zaposleni u danilovgradskom preduzeću MG group odgovaraće zbog SMRTI radnika Dragoljuba Medojevića

Zaposleni u danilovgradskom preduzeću MG group odgovaraće zbog SMRTI radnika Dragoljuba Medojevića

Mjesecima traje izviđaj zbog smrti radnika danilovgradskog preduzeća MG group.

Zaposleni u preduzeću MG group J.N. odgovaraće zbog pogibije Dragoljuba Medojevića (30) radnika te firme, u avgustu 2018. godine.

“Povodom događaja od dana 25.08.2018. godine, kada je u fabrici za preradu kamena ‘MG group’ došlo do povređivanja usljed kojeg je nastupila smrt D.M., dežurni državni tužilac je odmah izašao na lice mjesta i obavio uviđaj. U toku izviđaja prikupljeni su brojni dokazi, izvršena vještačenja, na osnovu kojih je ocijenjeno da postoji osnovana sumnja da je jedno lice J.N. izvršilo krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti, koje je saslušano u svojstvu osumnjičenog. U toku je saslušanje svjedoka i prikupljanje drugih dokaza iz kojih će se nesporno utvrditi sve okolnosti važne za ocjenu postojanja krivične odgovornosti”, saopštila je tužiteljka Ivanović Đerić.

Ona je objasnila da Osnovno državno tužilaštvo, u ovoj fazi postupka, ne može odgovarati na pitanja koja se odnose na analizu pojedinačnih dokaza:

“Kao što je u konkretnom slučaju nalaz i mišljenje vještaka zaštite na radu”.

Pravni zastupnik porodice Medojevićadvokat Velibor Marković kazao je da ima nalaz i mišljenje vještaka koji je našao da je prije svega odgovornost u organizovanju rada. “Tako da vidjećemo ko je obuhvaćen tim postupkom, da li je u pitanju izvršni direktor kao odogovorno lice ili još neko drugi”, rekao je advokat Marković.

Objasnio je da je pokrenuo i parnični postupak u ime porodice stradalog Medojević.

“Tužba radi naknade materijalne i nematerjalne štete podnesena je prije nekoliko mjeseci u ime njih sedam i osmog najavljenog tužicoa, djeteta koje je trebalo da se rodi, jer je Medojevićeva supruga bila trudna kada je on poginuo. Obavijestio sam sud da je osmi tužilac živorođeno dijete, Jovan. Kada je u pitanju naknada materijalne štete radi se o pogrebnim troškovima i renti koja po zakonu pripada licima koje je pokojnik izdržavao ili bio dužan da ih izdržava. A kada je u pitanju naknada nematerijalne štete odnosi se na pretrpljene duševne bolove od strane supruge, djece, roditelja i rođenog brata koji su živjeli sa njim u zajednici”, kazao je Marković.

Medojevićev brat Boško rekao je da se plaši da neko želi zataškati pogibiju njegovog brata, jer su uslovi u kojima je radio doveli do tragedije.

“Plašim se da krivicu ne svale na nekog od nedužnih radnika ili poslovođa, jer su vlasnici firme i odgovorna lica u njoj najodgovorniji za smrt mog brata”, kazao je juče Medojević. Njegov brat poginuo je na radnom mjestu u danilovgradskoj firmi “MG group”, kada su na njega pale mermerne ploče.

Iz spisa predmeta vidi se da je vještak Srećko Prebiračević utvrdio da prilikom pogibije njegovog brata rad zaposlenih nije bio organizovan po pravilima, da nije imao zaštitnu opremu…

Takođe pogledajte

Udes na Frutku: Podgoričanin podlegao povredama

Podgoričanin D. J iz Podgorice preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, koja …

Udes na Frutku, jedna osoba povrijeđena

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Danilovgrad-Nikšić, u mjestu Frutak, saopšteno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: