Naslovna - Kultura - Zbrka na ZBRCI: Prva noć protekla uz otkazivanja
Goblini na Zbrka festu

Zbrka na ZBRCI: Prva noć protekla uz otkazivanja

Prva noć Zbrka festivala u Danilovgradu prošla je u znaku razočaranih posjetioca – Riblja čorba otkazala je koncert bez ikakvog objašnjenja i najave. Početak večeri je ipak obećavao jer se moglo čuti mnogo dobrih, kako domaćih tako i regionalnih, demo bendova. 

I Goblini su otkazali koncert ali su oni prethodno najavili da neće doći zbog objektivnih razloga.

Organizatori tvrde da im se iz benda Riblja čorba niko nije javio i ni jednom riječju nagovijestio mogućnost otkazivanja.

“Poznato je da smo na samu najavu Riblje čorbe doživjeli brojne napade od strane onih koji smatraju da Čorba ne treba da nastupa u Crnoj Gori. Te napade smo istrpjeli, vjerujući da oni dolaze od strane onih koji ne shvataju suštinu našeg festivala, i takve napade smo smatrali besmislenim, jednako kao što ih smatramo i danas.

Koliko smo željeli da Čorba nastupi na našem festivalu govori i podatak da smo za novi termin uzeli datum koji njima odgovara, i sve do sinoć smo se iskreno radovali njihovom nastupu”, napisali su organizatori na zvaničnoj FB stranici festivala.

I pored upornih pokušaja da saznaju šta se dešava, i dalje nemaju nikakvu informaciju o razlozima izostanka.

“Sve ovo navodimo radi informisanosti javnosti koji su stvarni razlozi zašto se sinoć nisu pojavili iako smo ih svi očekivali, a mi nećemo odustati dok ne dobijemo odgovore na ta pitanja. Kako i dalje smatramo da se radi o jednom vrlo ozbiljnom bendu, želimo da vjerujemo da su razlozi izostanka opravdani”, navode oni.

 

Takođe pogledajte

Izložba “Danilovgrad, moj grad”: Trag vremena i simbol stradanja, ali i obnove

Povodom 150 godina Danilovgrada, a u sklopu obilježavanja Dana opštine, sinoć je u “Centru za …

Predstava “Dobrodošli u kabare” u Centru za kulturu Danilovgrad

„Dobrodošli u kabare“, predstava sa Radetom Marjanovićem i Tanjom Bošković, biće odigrana 9. decembra sa …

Оставите одговор

%d bloggers like this: