Naslovna - Danilovgrađani - Mladi - ГОДИНА ПРОЂЕ, ЧАС НИКАД
ГОДИНА ПРОЂЕ, ЧАС НИКАД

ГОДИНА ПРОЂЕ, ЧАС НИКАД

Седмица за нама, даниловградским гимназијалцима значила је повратак у клупе. Понедјељак, 22. јануара обиљежио је почетак другог полугодишта  школске 2017/2018. године.  

ГОДИНА ПРОЂЕ, ЧАС НИКАД

 

Прва седмица у школи увијек намеће мноштво питања, али оно примарно би вјероватно било – шта је њен смисао? Оно лукаво прожима сваки наш покрет још од буђења тог првог школског дана када је сваки ученик бар на тренутак био у искушењу да се врати у кревет јер „сигурно нећемо радити ништа важно“. Храбри су ипак устали и смјело кренули ка новим школским побједама. Многи су, истина, кренули али не и стигли у школу. Ноге су их, ни сами не знају како, одвеле до неког од даниловградских кафића гдје су  на крају и провели свој први „школски“ дан.

Оне који имају одговоран став према школи ништа није спријечило да се 22. јуануара ипак нађу у њој и тако наставе до петка. Њихова мотивација се, осим жеђу за знањем, базирала и на нади да ће та прва школска седмица ипак бити лакша од уобичајених. Како то обично бива, нашли су се у заблуди. Одвикнути од школских обавеза, дане су подносили никада теже. Чинило се да је 2017. година трајала краће од једног школског часа у овој новој 2018. која је тако пуно обећавала.

Са овонедјељним искуством, спремно чекамо нову школску седмицу уздајући се у теорију релативитета која ће нам помоћи да нађемо начин да је учинимо краћом.

За Портал Волим Даниловград,
Пише Бојана Шолаја

Takođe pogledajte

Od sjutra maloljetnici neće smjeti da koriste nargile

Maloljetnici u Crnoj Gori od sjutra ne smiju da koriste nargile jer je duvan koji …

SPUŠKO PIVO

Spuško pivo “ZORA”: Lokalni šmek na Kotorskom festivalu!

Pored sve bogate kulture, istorije i tradicije koju nosi, Spuž se od skora može pohvaliti …

Оставите одговор

%d bloggers like this: