Naslovna - Novosti - NVO Sektor - Balkan Greeters Poziv za mlade

Balkan Greeters Poziv za mlade

Društvo mladih ekologa Nikšić i Agencija za lokalnu demokratiju iz Crne Gore u saradnju sa partnerima iz Italije i Srbije realizuju projekat „Balkan Greeters“, koji između ostalog ima za cilj osnivanje griter servisa u Crnoj Gori.

Griteri su ljudi koji vole svoj grad ili mjesto i uživaju da posjetiocima pokažu njegove skrivene dragulje. To su pozitivne, nasmijane, fleksibilne, predusretljive i komunikativne osobe različitih profila ponosni na svoj grad i spremni da predstave gradske prostore iz drugačijeg ugla i na jedinstven – svoj način.

Griteri nijesu turistički vodiči, niti griteri mogu zamijeniti turističke vodiče, kao obučene turističke kadrove, već su griteri „prijatelji koje posjetilac nije ni znao da ima“.

To su volonteri koji za svoje usluge ne očekuju novac nego osmijeh na licima posjetilaca i prijatelji koji će olakšati boravak u gradu i učiniti ga još prijatnijim.

Održivost je ključna riječ za griterski koncept. Tokom šetnji, ekološke vrijednosti se veoma poštuju, kao i socio-kulturna autentičnost svake zajednice. Pokazivanje posjetiocima manje poznatih mjesta obezbeđuje socio-ekonomski razvoj u svim destinacijama.

Tim povodom pozivamo zainteresovane volontere koji bi željeli da postanu griteri, da se prijave putem e-mail: [email protected], najkasnije do 07. aprila.

Molimo vas da nam u prijavi uz biografiju pošaljete i kraće motivaciono pismo.

Takođe vam stojimo na rasploganju za sva dodatna pitanja.

Srdačan pozdrav,

Snežana Milačić

Takođe pogledajte

DG-NET: Markiranje staze na brdu Taraš

Markiranje staze na brdu Taraš i postavljanje instalacija na planinarsko-šetačkoj stazi će se održati u …

online prodavnica rukotvorina

Najveća online prodavnica rukotvorina na Balkanu sa sjedištem u Danilovgradu

Zasigurno ste u poslednje dvije godine imali priliku čuti za Kukicu – Marketplace rukotvorina i …

Оставите одговор

%d bloggers like this: