Connect with us

Spuž

Biciklizam: Spužanin Slobodan Milonjić predstavljao Crnu Goru na Evropskom prvenstvu

Spužanin Bobo Milonjić, član Bicklističkog kluba Džada iz Podgorice, predstavljao je Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Minhenu u kategoriji hronometar.

Objavljeno

dana

Milonjić i Cerović

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Dva reprezentativca Crne Gore su uzela učešće na ovogodišnjem evropskom prvenstvu koje se održalo u Minhenu, Njemačkoj.

Reprezentativac Goran Cerović je nastupio na drumskoj trci koja se održala u nedjelju, 14. avgusta, dok je Slobodan Milonjić nastupio u disciplini hronomentar, u srijedu 17. avgusta.

Milonjićfoto: Biciklistički savez Crne Gore

Na drumskoj trci čija je dužina trase bila 209.400 km nastupilo je 149 takmičara, a na hronometru od 24 km, 35 takmičara.

Našim momcima svaka čast!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Spuž

Književno-muzičko popodne Dragana Koprivice u Spužu

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru promocija svoje nove knjige poezije, „Izabrane pjesme“, koje je od 21. novembra već održao u više gradova Dragan Koprivica će svoju književnu promociju održati danas u UIKS-u, u Spuškom zatvoru, u 15 časova.

Sa Koprivicom će u jednosatnom programu zabavnog karaktera nastupiti i glumice, Jovana Todorović i Sanja Veličković Radonjić, i mlada pjesnikinja i aforističarka, Radojka Draganić.

Specijalni gost programa biće književnik i političar Milan Knežević, koji će čitati svoju poeziju iz knjige pod prigodnim naslovom „Robijaški refreni“.

Na ovom kulturnom okupljanju, odstupajući od klasičnog klišea promocija, Koprivica će čitati stihove iz nove zbirke, ali i govoriti aforizme, svirati na harmonici, pjevati popularne evergrin melodije, kao i nove folk hitove, a biće upriličena i jedna dramska sekvenca u duhu književnih događanja iza kulisa.
Ova književno-muzička manifestacija u sklopu je kulturnih programa koje UIKS periodično organizuje za zatvorenike u Spuškom zatvoru.

S obzirom na to da tokom ove godine odziv kulturnih stvaralaca nije bio na potrebnom nivou, Koprivica poziva svoje kolege umjetnike da se više angažuju oko prigodnih muzičkih i drugih kulturnih sadržaja za lica na izdržavanju kazne zatvorom u Spužu, jer ona na to imaju i pravo.

Knjigu Koprivice objavili su ITP „Unireks“ i Udruženje književnika Crne Gore.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Stara boljka “novog” mosta u Spužu

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


 Raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drugačije rezultate je u najmanju stvar ludost. Krpiti asfalt na mostu, ne konsultujući literaturu i dokazanu praksu, ništa manja.

Prije nešto više od dvije godine u rekonstrukciju mosta u Spužu uloženo je gotovo 30 000€ kada je konstrukcija mosta prefarbana a isti je i osvjetljen.

Međutim, kao što se može vidjeti na fotografiji koju nam je dostavila čitateljka portala Volim Danilovgrad, na mjestu gdje se nalazi konekcija konstrukcije mosta i obale, asfalt je gotovo potpuno uništen a udubljenje stvara probleme za učesnike u saobraćaju. Pored štete koju vozači imaju na svojiim vozilima i bezbjednost učesnika u saobraćaju je ugrožena.

O stabilnosti mosta je potrebno da se izjasne stručna lica a nadležni pristupe sanaciji, poručili su mještani.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
10°
Делимично облачно
06:5916:53 CET
Осећај: 9°C
Ветар: 10km/h SSE
Влажност: 50%
Притисак: 1015.92mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
10/-1°C
12/1°C
10/1°C

Facebook

Najčitanije