Connect with us

Društvo

U Danilovgradu počela sa radom narodna kuhinja

Published

on

Izvor opština Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Početkom avgusta novoizgrađenim prostorijama Crvenog krsta u Danilovgradu počela sa radom Narodna kuhinja. Topli obrok koristiće oko 40 porodica sa evidencije Centra za socijalni rad prema ranije utvrđenim spiskovima koji su sačinjeni po prioritetima.

Za predsjednicu opštine Zoricu Kovačević ovo je još jedan važan servis građanima, pored onih koji su već u funkciji.

Već imamo moderan Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, zatim dnevne boravke za stare u Spužu i Danilovgradu, vešeraj, a od nedavno smo afirmisali i Socijalnu baštu zahvaljujući brojnim donatorima i humanistima. Takođe, ponosimo se i radom Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, tako da iz godine u godinu građanima, posebno onima u stanju socijalne potrebe iz godine u godinu obezbjeđujemo bolje uslove za život. Što se tiče ovog projekta, on je zaživio nakon dobijanja dozvole od Uprave za bezbjednost hrane i kuhinju smo opremili najsavremenijim tehničkim uređajima. O svemu će se u njoj starati stručni kadar, od kojih će korisnici preuzimati obroke, rekla je Kovačević i pohvalila sve aktivnosti i sadržaje opštinskog Crvenog krsta čiji su članovi, volonteri i gerontodomaćice uvijek na visini zadatka. Ona je istakla da će se lokalna uprava postarati da se uskoro obezbijedi i jedno specijalno vozilo za dostavu obroka na kućne adrese za one koji nijesu u mogućnosti da napuste svoj dom stanovanja, kazala je Kovačević na otvaranju Narodne kuhinje.

Prema riječima sekretara OOCK Ranka Saveljića još prije dvije godine, uz veliku podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore obezbijeđeno je 60 hiljada eura za rekonstrukciju pomenute zgrade te da je za građevniske radove i prvu fazu adaptacije investirano blizu 140 hiljada eura i da su u toku radovi i na izgradnji drugog sprata.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Klub odbornika Demokrata: Jučerašnja Sjednica SO Danilovgrad nezabilježena u pravnoj teoriji i parlamentarnoj praksi

“DPS – SD većina u Skupštini opštine Danilovgrad je dan pred istek njenog i mandata odbornicima, na nelegalan način izabrala predsjednika Opštine i dala saglasnost na imenovanje dva potpredsjednika Opštine. Ono što se juče desilo u danilovgradskom parlamentu, nezabilježeno je u pravnoj teoriji i parlamentarnoj praksi i svojevrstan je skandal koji će se dugo pamtiti i proučavati.”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prethodno su saopštili iz Klub odbornika Demokrata u SO DG ističući da je predsjednik Skupštine opštine, Zoran Bošković, sazvao sjednicu 24.6.2022. godine za 4. jul, a da dok predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, na samoj sjednici nije to zatražio, nije dostavio materijal i Predlog 17 odbornika DPSa za izbor Branka Boškovića za predsjednika Opštine.

Iz Kluba odbornika su saopštili da se nakon toga dala pauza da se dostavi predlog i materijal uz ovu tačku pa da je došlo do dostavljanja pogrešnog dokumenta. Nakon ponovne intervencije Stjepovića i nove pauze, dostavili su Predlog zaveden na arhivi na datum 4.7.2022. godine, dakle na dan sjednice, vjerovatno upravo tada. Prema tome, predsjednik Skupštine je sjednicu sazvao 10 dana prije nego je imao predlog njegovih odbornika za sazivanje sjednice i izbor predsjednika, što je skandalozno i protivpravno ponašanje prvog reda.

Ne samo to, kako ističu iz Kluba odbornika Demokrata, materijal za sjednicu je takođe dostavljen na samoj sjednici, ali kad se već to radi kao izuzetak, poslovnička je obaveza da se u pisanoj formi moraju dati razlozi zašto se to čini, a ne 10 dana ranije kako to predviđa pravilo. Odbor za Statut i propise je održao sjednicu i pozvao predlagača, predsjednika Kluba odbornika DPS-a da dopuni predlog ovim, što on nadobudno nije učinio, tako da se Odbor, čija je predsjednica iz DPSa, izjasnio da Predlog nije usklađen sa propisima.

I pored svega, kako kažu iz Demokrata, prešlo se na izbor predsjednika Opštine Danilovgrad, koji je izabran uz obrazloženje da će posao predsjednika Opštine obavljati dobro zato što je rođen 1969. godine u Nikšiću. Što bi neki rekli – vicevi se sami pišu, ističu iz Kluba odbornika Demokrata.

Iz Demokrata ističu da ništa legalnije nijesu bile ni odluke o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine. Sve u svemu, pravni i politički karambol koji se juče desio u lokalnoj skupštini u Danilovgradu biće trajna mrlja na obrazu svih onih koji su juče digli ruku za tako nešto, ali i povod za dalju priču i, vjerujemo, određene postupke pred nadležnim organima.

No, uzalud sve političke i pravne vratolomije i bezakonje kojem pribjegavaju zbog straha od volje naroda, dolazi vrijeme kad će DPS konačno otići u nezasluženu penziju, zaključuju iz Kluba odbornika Demokrata.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

XV Ljetnja škola za mlade diplomate “Gavro Vuković”

“Snaga diplomatije: spriječavanje konflikata, očuvanje mira i promocija prosperiteta”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore organizuje 15. Ljetnju školu za mlade diplomate “Gavro Vuković” koja se ove godine održava u hotelu “Zeta” u Danilovgradu, a JU Centar za kulturu je partner u organizaciji jednog dijela programa koji je održan u ponedeljak 04. jula 2022. godine.

Ljetnja škola je globalna platforma sa tradicijom dugom četrnaest godina koja okuplja mlade diplomate iz cijelog svijeta i predstavlja priliku za učenje, povezivanje i promociju Crne Gore. Jedan je od rijethih događaja koji je namijenjen isključivo mladim diplomatama, budućim liderima i donosiocima odluka na međunarodnoj sceni, te kao takav predstavlja investiciju za budućnost.

U okviru navedenog događaja koji je JU Centar za kulturu kao partner Ministarstva vanjskih poslova organizovao na ljetnjoj pozornici ispod gradskog mosta ima za cilj upoznavanje sa istorijom i kulturom Crne Gore, a posebno lokalne zajednice u kojoj se Škola održava i u kojoj se mladim diplomatama približila lokacija na kojoj borave.

Ovogodišnju Ljetnju školu pohađaju predstavnici 32. države Evrope, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike i Australije.
Mlade diplomate su pozdravili i poželjeli im ugodan boravak u našem gradu predsjednik Opštine Danilovgrad g-din Branko Bošković i poslovna direktorica JU Centra za kulturu g-dja Nataša Vuletić.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije