Connect with us

Društvo

Dodijeljena priznanja učenicima sa rezultatima na državnom takmičenju

Danas su predsjednik i potpredsjednica Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović i Marija Radonjić Ćupić, ugostili učenike danilovgradskih škola koji su nedavno postigli impresivne rezultate na državnom takmičenju.

U kategoriji osnovnih škola, učenica Kaća Kljajić iz OŠ “Vuko Jovović” osvojila je treće mjesto iz engleskog jezika. Što se tiče srednjih škola, Andrija Vukeljić je osvojio drugo mjesto iz istorije, dok je Dajana Đuranović zauzela treće mjesto iz geografije, oboje kao predstavnici Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”.

Predsjednik Grgurović je izrazio zahvalnost njihovim mentorima i članovima uprave škola, te istakao svoju čast što ima priliku da ih ugosti.

“Rezultati koje ste postigli svjedoče o vašem predanom radu, ali i o kontinuiranoj podršci vaših profesora, mentora i uprave škola. Neka ova priznanja budu samo korak ka vašim budućim uspjesima u obrazovanju i razvoju. Neka vam budu podsticaj da težite ka znanju i uspjehu s još većom strašću u budućnosti.”

U znak priznanja za njihov uspjeh na državnom takmičenju, predsjednik Opštine je učenicima poklonio knjigu – Sabrana djela Petra II Petrovića Njegoša s posebnom posvetom.

Mentori koji su vodili učenike i značajno doprinijeli postignućima danilovgradskih škola na ovogodišnjem državnom takmičenju bili su Dinka Đikanović, profesorica engleskog jezika, te Tatjana Šaletić i Ivan Stanišić, profesorica odnosno profesor istorije i geografije.

 

Advertisement

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije