Connect with us

NVO Sektor

Energetska tranzicija kao prilika za socio – ekonomski razvoj – NVO Green Home

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danas je u organizaciji NVO Green Home održan okrugli sto “Energetska tranzicija kao prilika za socio – ekonomski razvoj”.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati nacionalnog izvještaja za Crnu Goru koji je rađen u okviru regionalnog projekta SEERMAP koji pokazuje potencijale ulaganja u obnovljive izvore energije u Crnoj Gori, potencijalnu proizvodnju električne energije iz ovih resursa, kao i mogućnost zadovoljavanja domaće potrošnje električne energije ulaganjem u obnovljive resurse.

Logo GH u boji sa sloganom

Izvor: facebook

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

NVO Sektor

Priručnik „Školska bašta kao integralna učionica”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru dječije nedjelje, NVO Expeditio predstavlja Priručnik Školska bašta kao integralna učionica nastao kao završna aktivnost projekta ClimCity koji zajednički sprovode NVO Expeditio i Eco Logic. Autori priručnika su Kristina Žugić i Aleksandar Novović, a knjiga je nastala kao logičan nastavak njihovih dugogodišnjih aktivnosti, zaključno sa radionicama u školskim baštama tri podgoričke škole, u okviru ClimCity projekta. Više o priručniku pročitajte u nastavku.


Priručnik “Školska bašta kao integralna učionica

Priručnik „Školska bašta kao integralna učionica”, autora Kristine Žugić i Aleksandra Novovića, rezultat je višegodišnjeg kreiranja i prilagođavanja istoimenog edukativnog programa oprobanog u praksi. Ovaj program su aktivisti NVO Eco Logic realizovali u radu sa djecom, u želji da im na razumljiv i zanimljiv način, kroz aktivnosti u školskim dvorištima, približe ekološke prakse i izazove.

Priručnik je prvenstveno namijenjen nastavnom kadru osnovnih škola, ali i edukatorima zainteresovanim za koncept neformalnog obrazovanja, cjeloživotnog učenja, ekologiju i njenu praktičnu primjenu.

Priručnik bi trebalo koristiti kao neku vrstu vodiča i prilagoditi okolnostima u kojima rade nestavnici/e i edukatori/e. Želja autora je da knjiga posluži kao smjernica za dalje razvijanje koncepta korišćenja školskih bašti, ali i polazna tačka za sakupljanje nove građe iz ove oblasti.

Da pristupite online verziji publkacije kliknite OVDJE

NVO Eco Logic je aktivnosti školske bašte realizovao i u opštini Danilovgrad, Osnovnoj školi “Vuko Jovović”, a intervju, koji smo ranije imali sa Aleksandrom Novovićem možete pročitati u nastavku.


Intervju, Aleksandar Novović: Bog nam je dao lijepu, zdravu i bogatu zemlju. Na nama je da se posvetimo toj zemlji i ljudima na njoj.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Značaj ruralnog turizma, za razvoj seoskih područja u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 13. oktobra2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Značaj ruralnog turizma, za razvoj seoskih područja“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i Opštinom Danilovgrad, dok će se u ulozi predavača naći Ratko Bataković, predjsednik Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i menadžer Poljoprivrednog klastera Crne Gore, istaknuti stručnjak u ovoj oblasti.

Obavještavamo građane, da je predavanje, kao i prethodna, otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju navedenom događaju. Međutim, s obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Značaj ruralnog turizma za razvoj seoskih područja“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
27°
Ведро
06:4718:15 CEST
Осећај: 27°C
Ветар: 11km/h S
Влажност: 29%
Притисак: 1022.35mbar
УВ индекс: 3
СубНедПон
26/13°C
26/14°C
25/16°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']