Naslovna - Novosti - Tehnologija - Google objavio listu uređaja koji su dobili sigurnosne zakrpe u posljednjih 90 dana
Google objavio listu uređaja koji su dobili sigurnosne zakrpe

Google objavio listu uređaja koji su dobili sigurnosne zakrpe u posljednjih 90 dana

Google je danas objavio objavu na svom Android Developers Blogu sa ciljem da proslavi veliko dostignuće – dosad su dali preko 3 miliona dolara ljudima koji su pronašli greške i sigurnosne propuste u Android operativnom sistemu. Međutim, ono što korisnike interesuje jeste koliko su se Google, ali i ostali proizvođači, potrudili da isprave te greške i sigurnosne propuste. Srećom, lista uređaja koji su u posljednjih 90 dana dobili bitne sigurnosne zakrpe je također u navedenoj objavi.

Naime, kao što je za očekivati, kompanije poput Samsunga i OnePlus-a imaju mnoge uređaje na toj listi: Samsung je ažurirao mnoštvo uređaja od kojih je jedan od najstarijih Galaxy A5 iz 2016. godine, dok je OnePlus također korisnicima OnePlus 3 uređaja iz 2016. godine omogućio sigurnije korištenje njihovih uređaja. Huawei, također, ima jako dugu listu uređaja, koja uključuje uglavnom ovogodišnje i prošlogodišnje uređaje, ali i poneki stariji vodeći uređaj poput Mate 9 i Mate 9 Pro.

Međutim, nisu svi tako ažurni. HTC, recimo, ima samo dva uređaja na listi – HTC U11 Plus i U12 Plus, dok ZTE ima samo jedan – ZTE Blade A6 Max. ZTE je, sa druge strane, imao većih briga s obzirom da im je zabranjeno poslovanje u SAD-u, međutim koji je HTC-ov izgovor?

Punu listu uređaja možete pogledati na ovom linku.

Takođe pogledajte

Prve pametne klupe u Danilovgradu

Bojovići napravili prvu crnogorsku pametnu klupu: Prva instalirana u Danilovgradu

Prve moderno dizajnirane ”pametne klupe” postavljene su u Danilovgradu u okviru zajedničkog projekta Opštine Danilovgrad …

Kako kontrolisati i zaštititi Android telefona na daljinu bez interneta

Kako kontrolisati i zaštititi Android telefona na daljinu bez interneta?

Nadajmo se da nikada neće doći do toga da izgubite telefon ili, još gore, da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: