Connect with us

Društvo

Intervju Aleksandar Grgurović, predsjednik Opštine Danilovgrad

U prethodnoj godini u Danilovgradu asfaltirano je oko 20 kilometara lokalnih puteva, nakon četiri godine pauze oživljen institut mjesnih zajednica, završen kružni tok ispred Doma zdravlja u Danilovgrad sa pratećom saobraćajnicom u Landži, urađen novi projekat Martinićkog puta i raspisan tender za izbor najpovoljnjijeg ponuđača za izvođenje radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice, dio je aktivnosti koje je sprovela lokalna samouprava na čelu sa Aleksandrom Grgurovićem.

U intervjuu za portal Volim Danilovgrad Grgurović je istakao da je zadovoljan smanjenjem opštinskog duga za 1.7 miliona eura, radom sekretarijata i lokalnih preduzeća ističući da je 2023. godina predstavljala tranzicionu godinu, godinu u kojoj je došlo do primopredaje vlasti i upravljačkih pozicija u Opštini Danilovgrad i da je proces nažalost bio spor jer se moralo pristupiti izboru novih Savjeta, izmjenama i dopunama statuta preduzeća. Ipak, pored svega Grgurović ističe da je zadovoljan i da će 2024. godina donijeti novu energiju i projekte u Opštinu Danilovgrad.

U intervjuu možete čuti i o budžetu za 2024. godinu, investicijama koje nas očekuju ali i o kulturnim dešavanjima koja su planirana na znatno više lokacija u Opštini.

Sa predsjednikom i o problemu nepropisnog parkiranja i parking mjestima u gradu, FK Iskra…

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Društvo

JU Centar za kulturu Danilovgrad predstavlja: Podcast koji će promijeniti način na koji razmišljate o svom postojanju!

Centar za kulturu Danilovgrad sa ponosom najavljuje lansiranje svog najnovijeg projekta — podcasta pod nazivom “CREDO – Moje uvjerenje”. Ovaj inovativni podcast nas provodi kroz duboke razgovore sa raznolikim intelektualcima, istražujući temeljna pitanja ljudskog postojanja  podstičući nas da razmislimo o sopstvenim uvjerenjima.

 

“CREDO – Moje uvjerenje” nije običan podcast. On je poziv na putovanje unutar sopstvenih misli, kroz dijaloge sa istaknutim misliocima iz različitih sfera društva. Kroz raznolike perspektive i duboke analize, ovaj podcast će vas inspirisati da istražite smisao života, temelje vašeg postojanja i fundamentalna pitanja koja oblikuju našu egzistenciju.

U premijernoj epizodi ugostili su profesora dr Borisa Brajovića sa kojim istražuju put ka samospoznaji.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije