Connect with us

Ekonomija

Seljak i VD: Izvještaj cijena poljoprivrednih proizvoda u Danilovgradu

Published

on

farm

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U period od 07. 01. do 21. 01. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

Iz oblasti stočarstva dobijeni su sledeći rezultati:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila mala prasad, tovljenici i nerasti. Cijena malih prasadi je bila od 3.50€ do 4€ po kilogramu žive mjere ili fiksno 60€ do 95€, cijena nerasta je bila 2€ po kilogramu žive mjere ili 350€ fiksno. Cijena tovljenik se kretala od 3.50€ po kilogramu žive mjere ili 4€ po kilogramu mesam fiksna cijena je bila od 170€ do 180€.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bila krave, telad i junad, cijena teladi je bila od 200€ do 250€, cijena krava je bila od 1100€ do 1500€, a cijena junica je bila 2.50€ po kilogramu žive mjere, 5€ po kilogramu mesa ili 750€.

Iz kategorije ovčarstva u ovom periodu u ponudi su bile ovce sa jagnjadima po cijeni od 1000€.

Iz oblasti kozarstva u ovom periodu u ponudi su bili jarčevi po cijeni od 100€ do 250€, cijena koza i jarica je bila od 100€ do 150€.

Iz kategorije živinarstva u ponudi su bile kokoške, fazani, jarebice, guske, prepelice, ćurke i pilad, cijena kokošaka je bila od 5€ do 15€ po kljunu, cijena pijetlova je bila 10€, cijena fazana I jarebica je bila pd 50€ do 80€ po paru, cijena piladi je bila od 1€ do 5€, cijena gusaka je bila 80€ po paru.

Iz kategorije konjarstva u ponudi su bili magarci po cijeni od 250€.

Iz kategorije biljne proizvodnje u ovom period u ponudi je bilo đubrivo po cijeni od 1.50€ do 2€ po džaku ili po kubiku 10€.

Iz kategorije mehanizacije u ponudi su bili lukovi za plastenik po cijeni od 100€ po luku, laktofriz po cijeni od 600€ i kosačica po cijeni od 500€

Iz kategorije stočne hrane u ponudi je bila balirana slama po cijeni od 2.50€ do 2.70€ po bali.

Iz kategorije prehrambenih proizvoda u ponudi su bili suvomesnati proizvodi po cijeni od 3€ po kilogramu do 10€ po kilogram. Cijena jaja je bila 0.20€ po komadu. Cijena luka je bila 6€ po kilogramu. Cijena kukuruznog brašna je bila 1€ po kilogramu, cijena ječmenog brašna je bila 1.50€ po kilogramu i cijena pšeničnog integralnog brašna je bila 1€.

Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE

Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i  portal Volim Danilovgrad.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ekonomija

PODRŠKA ZA SEDAM PREDUZEĆA U VLASNIŠTVU MLADIH

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sedam malih i srednjih preduzeća iz Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja i Mojkovca biće podržano u okviru projekta “Implementacija upravljajanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta”.

Projekat sprovodi NVO “Biznis centar” iz Nikšića u partnerstvu Opštinom Danilovgrad, a održana je i prva obuka za interne auditore za ISO standard Sistema menadžmenta kvalietom i Sistema menadžmenta zaštitom životne sredine.

“Naša organizacija će ovim projektom pružiti podršku za sedam kompanija u vlasništvu mladih, koje će implementirati i usvojiti prakse u skladu sa ISO standardom 9001:2015 i ISO 14001:2015. Tako će steći međunarodno priznatu usklađenost koja će doprinijeti povjerenju u usluge i robu malih preduzeća”, rekao je Darko Žugić, koordinator projekta i izvršni direktor NVO “Biznis centra”.

Krajnji korisnici projekta su sedam malih i srednjih preduzeća iz Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja i Mojkovca, među kojima su i mladi preduzetnici mlađi od 35 godina koji posluju uglavnom u nerazvijenim opštinama.

“Opština Danilovgrad dala je svoj doprinos u dijelu odabira i podržala projektnu ideju u rješavanju socio-ekonomskih problema i promovisanju malih preduzeća u nerazvijenim opštinama kroz implementaciju ISO standarda. Promocija će biti realizovana kroz posebne sastanke sa korisnicima, a opštinski tim će im pružiti podršku da ispune ciljeve projekta”, rekao je menadžer projekata u Opštini Danilovgrad Darko Mrvaljević, prenosi portal Onogošt.

Projekat će pomoći malim preduzećima da ostvare koristi od implementacije ISO standarda tako što će identifikovati svoje trenutne procese, analizirati rizik, kao i identifikovati sve mogućnosti za poboljšanje poslovanja, uz praćenje preporuka ovih ISO standarda koje su dali konsultanti i stručnjaci za njihovu implementaciju kako bi se razvila svijest poslovanja u skladu sa ciljevima zaštite životne sredine kako bi se ojačala društvena odgovornost svih preduzeća podržanih ovim projektom.

“Podrška Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora” usmjerena je na male biznise, koji će kroz transformaciju doprinijeti razvoju i rastu privrede u Crnoj Gori”, rekao je menadžer projekta “Norveška za vas – Crna Gora” Armen Čekić.

Projekat “Implementacija upravljajanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta” finansira Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora” sa oko 35.000 evra.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

Održan drugi dio obuke za interne auditore za standarde ISO 9001 i ISO 14001

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U Danilovgradu je održan drugi dio obuka za interne auditore za standarde ISO 9001 i ISO 14001, a u sklopu projekta “Implementacija upravljanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta”, koji sprovodi NVO “Biznis centar” Nikšić.

Nakon obuka, obavljeno je testiranje predstavnika NVO “Biznis centar” Nikšić i predstavnika partnerske organizacije Opština Danilovgrad.
Polaznici obuka dobiće sertifikate za internog auditora za standarde ISO 9001 i ISO 14001.

Projekat je podržan od strane Kraljevine Norveške u okviru projekta “Norveška za vas – Crna Gora“.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije