Karatisti „Iskre“ iz Danilovgrada nastavili kontinuitet dobrih rezultata. Nakon „Kupa šampiona“, „Kolašinskog pobjednika“, uspjeli su da se popnu na pobjedničko postolje i u Herceg Novom na 3. „Grand prix Montenegro“. U konkurenciji 722 takmičara koji su došli iz 49 klubova iz 10 zemalja bili su klub sa najviše osvojenih zlatnih medalja i u generalnom plasmanu osvojili 2.mjesto.

„Još jedan sjajan vikend iza mladih takmičara Iskre, govori nam da smo na pravom putu. Turnir je bio dobra provjera naših takmičara, jer smo imali mogućnost da provjerimo naše trenutne mogućnosti kako sa takmičarima iz regiona, tako i sa takmičarima iz Ukrajine i Slovačke. Podatak da smo osvojili najviše zlatnih medalja nas ohrabruje, ali i obavezuje da nastavimo dalje u istom ritmu. Teško je izdvojiti neko ime, jer bi bilo nepravedno prema onim takmičarima koji su iako su izgubili prevazišli svoje mogućnosti, te su samim tim za nas u klub pobjednici. Ostvaren je napredak u razvoju, i to je ono što nas čini zadovoljnim kao trenere“ – istakao je trener kluba Nenad Vojinović.

Pobjednik u generalnom plasmanu je bila Ukrajinska ekipa „Dzammay“ sa 47 bodova, druga je bila „Iskra“ iz Danilovgrada sa 44 boda, dok je treća bila ekipa „Fushe Kosova“ sa 41 bodom.

„Nakon odličnih rezultata na Balkanskom prvenstvu za Crnu Goru, naši takmičari su nastavili kontinuitet dobrih rezultata i u drugom dijelu sezone. Kvalitetan rad, dobra organizacija već daju rezultate. Dugoročan plan da iznjedrimo što je moguće više reprezentativaca već danas daje rezultate. Pokušaćemo da u narednom periodu da animiramo privrednike kako bi našoj djeci omogući nesmetan napredak u karijeri, te na pravi način bili promoteri zdravih životnih vrijednosti. Na žalost, finansije u velikoj mjeri mogu da utiču na domete ove izuzetno talentovane generacije, tako da upućujemo javni poziv svima koji su u mogućnosti da pomognu. Istovremeno, želimo da informišemo sve zainteresovane da je upis novih članova otvoren do kraja mjeseca. “ –izjavio je predsjednik i trener kluba Vuk Žarić.

Nakon Herceg Novog, pred mladim lavovima iz Iskre  je nastup na jednom od najacih turnira u regionu „Beogradskom pobjedniku“.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •