Naslovna - Novosti - Društvo - Nastavnici Policijske akademije počinju štrajk
Izvor: Portal Analitika

Nastavnici Policijske akademije počinju štrajk

Većina nastavnika Policijske akademije iz Danilovgrada, nezadovoljni radom direktora, Bobana Šaranovića, stupiće sjutra u jednosatni štrajk upozorenja, mirnim okupljanjem štrajkača na platou ispred upravne zgrade te ustanove.

Kako su naveli, u štrajk stupaju kako bi upoznali javnost sa nizom nezakonitih radnji i zloupotrebama položaja Šaranovića.

„O svim zloupotrebama smo dva puta obavijestili premijera gdina Duška Markovića, dva puta ministra Prosvjete gdina Damira Šehovića, dva puta članove Upravnog odbora i danilovgradsku lokalnu samoupravu ali ni nakon pet mjeseci nisu dobili odgovor”, navodi se u obrazloženju odluke o štrajku.

Kako su naveli, štrajk će biti miran, bez ometanja procesa rada, do konačnog ispunjenja zahtjeva.

„Štrajkački odbor čine članovi Radovan Popović, Damir Zejnilović i Svetomir Knežević, predsjednik štrajkačkog odbora“, kaže se u saopštenju.

Oni su precizirali da će štrajkovati nastavnici Žarko Mrdović, Željka Vujašković, Radivoje Sokić, Svetomir Knežević, Damir Zejnilović, Radovan Popović i Ljubiša Koković.

Štrajkovaće i Miodrag Jovović, Boško Ilić, Zoran Ćetković, Snežana Kadović, koji svojim potpisom na kraju odluke daju pristanak za stupanje u štrajk upozorenja.

„Nezadovoljni dosadašnjim radom i ponašanjem Šaranovića, apsolutna većina članova nastavničkog osoblja ove vaspitno-obrazovne ustanove je odlučila da stupi u jednosatni štrajk upozorenja koji neće ometati proces rada kod poslodavca, do konačnog ispunjenja zahtjeva – smjene direktora “, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je odluku o stupanju u štrajk upozorenja donijela većina zaposlenih iz reda nastavničkog osoblja, odnosno 11 zaposlenih nastavnika od ukupno 16 nastavnika koji su u radnom odnosu kod poslodavca.

Takođe pogledajte

SZO predlaže zabranu industrijske hrane, za mlađu djecu, koja sadrži šećer

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da industrijska hrana za bebe i mlađu djecu …

tradicija Sajmova u Danilovgradu

Bijela kuga u 18 opština, Danilovgrad na listi

Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: