Naslovna - Novosti - Objavljena lista najpopularnijih emotikona u 2019. godini
lista najpopularnijih emotikona u 2019. godini

Objavljena lista najpopularnijih emotikona u 2019. godini

Svidjelo se to nekima ili ne, emotikoni su postali svakodnevni dio komunikacije. U emotikonima je već napisana i Biblija, jezik emoji-ja ima i svog zvaničnog prevodioca, međutim do sada nismo znali tačno koje emotikone ljudi najčešće koriste, sve do sada kada je Unicode Konzorcijum objavio svoju listu najčešće korišćenih emotikona.

Organizacija je odgovorna za održavanje Unicode standarda, konsenzusa koji važi u raznim undustrijama za digitalno kodiranje i predstavljanje teksta, simbola i (poslednjih godina) emotikona. Ovo je prvi put da je organizacija objavila svoje interne podatke o upotrebi različitih emotikona, statistiku na koju se, kako tvrdi, u velikoj meri oslanja u svojim odlukama da prihvati nove emotikone u standard.

Svoje podatke dobili su iz više izvora te su prema njima rangirali emotikone po učestalosti upotrebe – oni koji se najčešće ubacuju u razgovor smešteni su u kategoriju 0, slede ih oni sa otprilike upola manjom učestalošću upotrebe pojavljivanja u kategoriji 1, sa četvrtinom u kategoriji 2, i tako dalje.

(pcpress)

Takođe pogledajte

SJUTRA JE ARANĐELOVDAN

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva sjutra slave Sabor svetog Arhangela Mihaila ili Aranđelovdan. Po …

Danas sjednica Skupštine opštine Danilovgrad

Budžet Danilovgrada za 2020. godinu veći za oko 660.000 eura

Planirani budžet Danilovgrada za narednu godinu 6.335.000,00 eura, odnosno 663.113 eura više u odnosu na …

Оставите одговор

%d bloggers like this: