Naslovna - Kultura - Kuliranje - Neka od poboljšanja koja donosi Android 8 Oreo
Neka od poboljšanja koje donosi Oreo

Neka od poboljšanja koja donosi Android 8 Oreo

Vijek trajanja baterije

Kada Android Oreo stigne na Vaš uređaj, očekujte poboljšanje trajanja baterije zahvaljujući Google  Vitals. Google dodaje ono što se zove “mudra granica” da bi se napravile automatske kape za koje aplikacije mogu da rade u pozadini. Ova ograničenja će ograničiti prekomjernu upotrebu pozadinskih usluga i ažuriranja lokacija, tako da vaše aplikacije neće moći učiniti previše oštećenja na vašoj bateriji kada ih ne koristite.

Notification Dots

Android Oreo omogućava korisnicima da vide obaveštenja koja su propustili i to bez povlačenja padajućeg menija sa vrha ekrana. Aplikacije sa propuštenim notifikacijama će imati značku koja povlači boju sa ikone aplikacija, tako da možete sa početnog ekrana pogledati šta ima novo.

 

Automatsko omogućavanje Wi-Fi

 Pametna, nova funkcija će automatski ponovo uključiti Wi-Fi vašeg telefona na osnovu lokacije. Na taj način se vaš telefon može povezati sa kućnom mrežom kada stignete na lokaciju.

auto enable wi fi

 

Smart Tekst Selection vam štedi vreme

Jedan od neprijatnijih djelova korišćenja pametnog telefona je mučenje da na ekranu pomoću prstiju izaberete određenu količinu teksta. Smart Oreo’s Smart Tekst Selection olakšava izvlačenje adresa, poslovnih imena i drugih selekcija tako što automatski izabira cjelokupan tekst pritiskom na njega. Android će koristiti mašinsko učenje da bi omogućio ovu funkciju, ali su rukovodioci kompanije Google obećali da će vaš tekst ostati na vašem uređaju i neće biti poslat u oblak.Izvor: www.mojmob.me

Takođe pogledajte

Autorsko veče Milosava Miška Prelevića

Autorsko veče Milosava Miška Prelevića (Foto galerija)

Galerija fotografija sa autorske večeri Milosava Miška Prelevića, koje je održano 11. oktobra u Centru …

XI Dani fotografije: “Analog is back!”

Za vikend 12.i 13. oktobra od 11 d0 19h u The Capital Plazi u okviru …

Оставите одговор

%d bloggers like this: