Ovaj horoskopski znak nikada ne odustaje, te će kad-tad stići do svog cilja.

Smatra se najozbiljnijim znakom Zodijaka koji prirodno posjeduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

U pitanju je Jarac.

Kada su u pitanju profesionalnost i tradicionalne vrijednosti, Jarac je prvi. Ovaj praktičan znak voli da se pozabavi životom na najkonvencionalniji način.

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću. Kao i za ostale zemljane znakove Bika i Devicu, za Jarca su najveće životne vrijednosti tradicija, porodica i sve ostale stvari koji će činiti život disciplinovanim i u nekom redu.

Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider ili menadžer dokle god je u sferi biznisa.

Saturn je vladajuća planeta Jarca i planeta poznata po zabranama i ograničenjima.

Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje konkretizuju i sprovedu u djelo, zato jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponašamo odraslo.

Uticaj Saturna čini Jarčeve praktičnim, pa je nerijetko da štede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje planove. Majstori su u povlačenju konaca i dokazivanju da su samo oni u pravu.

Jarac ili koza, dovoljno objašnjava koliko ovaj znak umije da bude tvrdoglav. U svojim namjerama su u stanju da se popnu i na najvišu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova ozbiljnost i nezavisnost čini ih preduzimljivim čega god se late.

“Ambicija” je ključna riječ za ovaj znak, a “koristim” ključni izraz. Jarac posjeduje pravi talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega.

Polaženje sa dna ljestvice neće uplašiti Jarca, samo će ga podstaći na naporan rad kako bi napredovao.