Naslovna - Danilovgrađani - Pokreće se novi projekat Danilovgradation: Gradimo muzički ukus kod mladih

Pokreće se novi projekat Danilovgradation: Gradimo muzički ukus kod mladih

Gimnazija Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada, sa Ministarstvom prosvjete i uz podršku Opštine Danilovgrad, organizuje 10. maja takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom Danilovgradation.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija – Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kotor, Bar, Cetinje, Berane, Rožaje i Danilovgrad – na platou pored rijeke Zete, ispod gradskog mosta.

Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku.

 

Cilj ove manifestacije je da se mladi podstaknu na konzumiranje kvalitetnih i zdravih sadržaja.

“Nesumnjivo je da se kvalitet života čovjeka mjeri, između ostalog, njegovim kapacitetom da na pravi način percipira svijet oko sebe, razvije konstruktivnu kritičku misao i bude stvaralac, ali i konzument kvalitetnih sadržaja. Ministarstvo prosvjete nije ni jednog trenutka bilo u dilemi da li da se bavi samo radom u učionici, ili pokuša i da kroz druge, vannastavne aktivnosti, pošalje poruku mladima da treba u svakom momentu da cijene sebe dovoljno i, u skladu sa time, prave ozbiljnu selekciju sadržaja kojima će posvetiti svoje vrijeme. To će za posljedicu imati njihov konstruktivan i stvaralački pristup okolini“, kazala je Milica Lekić, portparolka Ministarstva prosvjete.

Takođe, projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih.  Zato se, između ostalog, realizuje i projekat “Dan umjetničkog obrazovanja“ sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej.

“Ovo je važan događaj, jer na institucionalnom nivou šaljemo poruku da ćemo se boriti za to da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih. Nećemo ih prepustiti stihiji, več ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku. To je proces, jer podrazumijeva značajno unapređenje ne samo školskog, već i vanškolskg ambijenta, ali cijenim da niko od nas, a posebno obrazovne ustanove, nemaju važnijeg zadatka“, kazala je Nataša Latković, direktorica danilovgradske gimnazije.

Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna.

Takođe pogledajte

Anita Barović, Little Miss i Miss Simpathy Montenegro

Anita Barović iz Danilovgrada, predstavnica Crne Gore na svetskom finalu Supermodels Kids u Šangaju

Udruženje “Diva turizma” iz Beograda odabralo je Anitu Barović za predstavnicu Crne Gore na svetskom finalu Super …

SJEĆANJE NA MILANA DUGA KRIVOKAPIĆA

Omaž Milanu Dugu Krivokapiću kojim je obilježeno 11 godina od smrti pjesnika, novinara-hroničara nikšićke svakodnevice, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: