Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević primila je pionire i pionirke karate kluba ,,Iskra“ i čestitala im na postignutim rezultatima u tekudoj godini.
Povod ovog druženja su uspjesi takmičara ovog uzornog sportskog kolektiva na brojnim domaćim i međunarodnim smotrama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Lokalna uprava se ponosi osvojenim peharima i medaljama mladih sportista koji na najbolji način afirmišu rodno mjesto i dostojno reprezentuju klub na svim opštinskim, državnim i internacionalnim manifestacijama. Posebno raduje veliko interesovanje mališana za borilačke vještine i neminovno je da zdrava konk urencija motiviše sve članove da pružaju maksimum kako na treninzima tako i u zvaničnim nastupima, rekla je Kovačevićeva u prisustvu predsjednika skupštine Zorana Bokovića i potpredsjednika opštine Ilije Grgurovića i naglasila da će od strane lokalne uprave uvijek imati adekvatnu podršku kako bi nastavili da marljivo rade i treniraju i aktivno učestvuju na takmičenjima. Sa biografijom kluba čelnike opštine upoznao je trener Vuk Žarić podsjećajući da je osnovan 2000.godine te da od 2007. ima sekciju i u Podgorici sa preko 140 registrovanih članova. – stoji u saopstenju na sajtu Opštine.
Pažnja i razumijevanje, kako roditelja, tako i lokalne uprave nas još više motiviše da nastavimo sa planom i programom, kako na afirmaciji karatea, tako i na omasovljavanju članstva, rekao je Žarić zahvaljujudi se na podršci.
On je istakao da su samo tokom ove sezone njegovi puleni osvojili preko 150 odličja na raznim turnirima među kojima je izdvojio srebrnu medalju kata tima u sastavu: Tamara Klisić, Viktorija Raičević i Katarina Vlahović na nedavno održanom šampionatu Balkana te bronzane medalje Anesa Arifaja i Stefana Miljanića.
Karatistima je na uspjeh u čestitao i potpredsjednik Grgurović sa iskrenom željom da nastave u istom ritmu, jer kako je kazao , dobri sportisti kasnije budu i dobri i uspješni ljudi. – zaključuje se na sajtu Opštine.