Connect with us

Društvo

Predsjednički izbori: Biračka mjesta u Danilovgradu

Opštinska izborna komisija objavila je biračka mjesta u Opštini Danilovgrad za Predsjedničke izbore koji će se održati u nedelju 02. aprila

 1. Biračko mjesto broj 1 DANILOVGRAD I – ISTOČNI KVART, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «A» zaključno sa slovom «K» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Baja Sekulića, Bijeli Pavle, Blaža Mrakovića, Dečanska, Danilovgrad, Grlić, Grlić 1, Grlić 2, Grlić 3, Grlić 4, I Bokeljske Brigade, II Dalmatinske Proleterske Brigade, IV Proleterske Crnogorske Brigade, Lazara Đurovića, Njegoševa, Trg 9 Decembar, Trg Golootočkih Žrtava, Vlajka Đuranovića.

 

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole «Vuko Jovović», na adresi Vlajka Đuranovića bb.

 

 1. Biračko mjesto broj 2 DANILOVGRAD II – ZAPADNI KVART, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «A» zaključno sa slovom «K» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Glavica, Glavica 1, Glavica 2, Glavica 3, Glavica 4, Glavica 5, Glavica 6, Glavica 7, Glavica 8, Glavica 9, Glavica 10, Glavica 11, Glavica 12, Glavica 13, Novice Škerovića, Sava Burića i Velje Polje.

 

Glasaće se u prostorijama Doma penzionera na adresi Novice Škerovića bb.

 1. Biračko mjesto broj 3 DANILOVGRAD II – ZAGREDA, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Mala Zagreda, Velika Zagreda i Zagreda.

Glasaće se u prostorijama Osnovne Škole Zagreda na adresi Zagreda bb.

 1. Biračko mjesto broj 4 DANILOVGRAD III, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «A» zaključno sa slovom «K» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Bogićevići, Keše Đurovića, Lalevići, Pažići, Pažići 1, Pažići 2, Pažići 3, V Proleterske Crnogorske Brigade i Veleta.

Glasaće se u prostorijama Doma kulture na adresi Trg 9 Decembra bb.

 1. Biračko mjesto broj 5 GORICA (1), na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Gorica, Kopito, Međice, Počijevka, Potkraj, Potkula, Sekuliće i Vučica.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Ždrebaonik na adresi Ždrebaonik bb.

 1. Biračko mjesto broj 6 GORICA (2), na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Dolovi, Poljice, Studeno i Slatina.

Glasaće se u prostorijama kuće Sloba Ž. Kovačevića u Slatini na adresi Slatina bb.

 1. Biračko mjesto broj 7 MZ JELENAK, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Bobulja, Brajovići, Donje Selo, Glizice, Jelenak i Kruščica.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Ljutotuk na adresi Jelenak bb.

 1. Biračko mjesto broj 8 PRENTINA GLAVICA, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Donji Martinići, Gornji Martinići, Gradina, Podglavice i Šabov Krug.

Glasaće se u prostorijama trgovinske radnje na adresi Podglavice bb.

 1. Biračko mjesto broj 9 GOSTILJE, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Gostilje Brajovićko i Gostilje Martinićko.

Glasaće se u prostorijama Doma Gostilje na adresi Gostilje Brajovićko bb.

 1. Biračko mjesto broj 10 SPUŽ, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «A» zaključno sa slovom «K» a koji imaju adresu prebivališta Spuž, Spuž 1, Spuž 2 i Spuž 3.

Glasaće se u prostorijama Osnovne Škole «Njegoš» na adresi Spuž bb.

 1. Biračko mjesto broj 11 DALJAM, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Grbe i Daljam.

Glasaće se u prostorijama Omladinskog doma u Daljmu na adresi Daljam bb.

 1. Biračko mjesto broj 12 NOVO SELO, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Klikovače i Novo Selo.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Novo Selo na adresi Novo Selo bb.

 1. Biračko mjesto broj 13 LAZINE, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «A» zaključno sa slovom «I» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Begovina, Ćurilac, Gruda, Jastreb, Kosić, Pitoma Loza, Sladojevo Kopito, Strahinjići i Šume.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole na Lazinama na adresi Jastreb bb.

 1. Biračko mjesto broj 14 BANDIĆI, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Braćani, Đeđezi, Livade, Mokanje i Župa.

Glasaće se u prostorijama Doma u Bandićima na adresi Livade bb.

 1. Biračko mjesto broj 15 GORNJI ZAGARAČ, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Đuričkovići, Miogost i Musterovići.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Gornji Zagarač na adresi Đuričkovići bb.

 1. Biračko mjesto broj 16 DONJI ZAGARAČ, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Bileća, Jabuke, Lazarev Krst, Malenza, Plana i Povrhpoljina.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Donji Zagarač na adresi Povrhpoljina bb.

 1. Biračko mjesto broj 17 ORJA LUKA, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Do Pješivački, Frutak, Orja Luka, Ržišta i Ćurčići.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Orja Luka na adresi Orja Luka bb.

 1. Biračko mjesto broj 19 KUJAVA, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Kujava, Tvorilo i Zagorak.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Kujava na adresi Kujava bb.

 1. Biračko mjesto broj 20 SLAP, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Slap i Viš.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Slap na adresi Slap bb.

 1. Biračko mjesto broj 21 BARE ŠUMANOVIĆA, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Bare Šumanovića, Podvraće i Šobajići.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Bare Šumanovića na adresi Bare Šumanovića bb.

 1. Biračko mjesto broj 22 MIJOKUSOVIĆI, na kome će glasati birači sa prebivalištem na adresi Mijokusovići.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Miokusovići na adresi Mijokusovići bb.

 1. Biračko mjesto broj 23 GLAVA ZETE, na kome će glasati birači sa prebivalištem na adresi Glava Zete.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Glava Zete na adresi Glava Zete bb.

 1. Biračko mjesto broj 24 POTOČILO, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Boronjina, Drakovići, Kupinovo, Međeđe I, Međeđe II, Potočilo, Požar, Dabovići, Mandići i Rošca.

Glasaće se u prostorijama Doma Potočilo na adresi Potočilo bb.

 1. Biračko mjesto broj 26 VINIĆI, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Gornji Rsojevići i Vinići.

Glasaće se u prostorijama Doma Vinići na adresi Vinići bb.

 1. Biračko mjesto broj 27 MOSORI, na kome će glasati birači sa prebivalištem na sledećim adresama: Donji Rsojevići, Jovanovići, Lubovo, Mosori, Rova, Brijestovo, Krivače i Sretnja .

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole Mosori na adresi Mosori bb.

 1. Biračko mjesto broj 29 DANILOVGRAD I-A – ISTOČNI KVART, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «L» zaključno sa slovom «Š» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Baja Sekulića, Bijeli Pavle, Blaža Mrakovića, Dečanska, Danilovgrad, Grlić, Grlić 1, Grlić 2, Grlić 3, Grlić 4, I Bokeljske Brigade, II Dalmatinske Proleterske Brigade, IV Proleterske Crnogorske Brigade, Lazara Đurovića, Njegoševa, Trg 9 Decembar, Trg Golootočkih Žrtava i Vlajka Đuranovića.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole «Vuko Jovović» na adresi Vlajka Đuranovića bb.

 1. Biračko mjesto broj 30 DANILOVGRAD II-A – ZAPADNI KVART, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «L» zaključno sa slovom «Š» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Glavica, Glavica 1, Glavica 2, Glavica 3, Glavica 4, Glavica 5, Glavica 6, Glavica 7, Glavica 8, Glavica 9, Glavica 10, Glavica 11, Glavica 12, Glavica 13, Novice Škerovića, Sava Burića i Velje Polje.

Glasaće se u prostorijama Doma penzionera na adresi Novice Škerovića bb.

 1. Biračko mjesto broj 31 SPUŽ – A, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «L» zaključno sa slovom «Š» a koji imaju adresu prebivališta Spuž, Spuž 1, Spuž 2 i Spuž 3.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole «Njegoš» na adresi Spuž bb.

 1. Biračko mjesto broj 32 LAZINE – A, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «J» zaključno sa slovom «M» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Begovina, Ćurilac, Gruda, Jastreb, Kosić, Pitoma Loza, Sladojevo Kopito, Strahinjići i Šume.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole na Lazinama na adresi Jastreb bb.

 1. Biračko mjesto broj 33 UMJETNIČKA KOLONIJA, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «L» zaključno sa slovom «Š» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Bogićevići, Keše Đurovića, Lalevići, Pažići, Pažići 1, Pažići 2, Pažići 3, V Proleterske Crnogorske Brigade i Veleta.

Glasaće se u prostorijama Doma kulture na adresi Trg 9 Decembra bb.

 1. Biračko mjesto broj 34 O.Š. NA LAZINAMA, na kome će glasati birači čije početno slovo prezimena počinje sa slovom «N» zaključno sa slovom «Š» a koji imaju sledeće adrese prebivališta: Begovina, Ćurilac, Gruda, Jastreb, Kosić, Pitoma Loza, Sladojevo Kopito, Strahinjići i Šume.

Glasaće se u prostorijama Osnovne škole na Lazinama na adresi Jastreb bb.

 1. Biračko mjesto broj 35 DANILOVGRAD II-B – ZAPADNI KVART, na kome će glasati birači koji imaju sledeće adrese prebivališta: Grudice, Jefta Šćepanovića – Čaja i Orašje.

Glasaće se u prostorijama DOO Vodovod i kanalizacija na adresi Jefta Šćepanovića – Čaja bb.

 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Komunalno preduzeće Danilovgrad poziva vlasnike grobnih mjesta radi upisa u evidenciju

U cilju uređivanja gradskog groblja „Sveta Tekla“ u Danilovgradu, Pogrebne usluge Komunalnog preduzeća Danilovgrad poziva  naslednike i srodnike preminulih predaka da se jave u kancelariju pogrebnih usluga DOO Komunalno, radi identifikacije grobnih mjesta svojih predaka i regulisanja pravnog statusa na grobnim mjestima.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 067/138-137 Pogrebne usluge DOO „Komunalno“ Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nezadovoljni radom Opštine, mještani Kruščice sami sanirali put

Mještani sela Kruščica u blizini Martinića su se organizivali da poprave svoj put jer, kako kažu, asfalt koji im je obećala Opština još nije stigao.

Sakupili smo novac, Igor je naručio mljeveni kamen koji je pomiješan sa glinom i organizivao akciju popravke puta, kazao je za portal Volim Danilovgrad mještanin Zoran Đuković.

Zoran Đuković, stanovnik Kruščice

Kako je istekao većina mještana donirala je novac, dok se njih dvadesetak okupilo kako bi rupe popunili  mljevenim kamenom, Danilo je dovezao kamen traktorom od kojeg smo napravili privremene ivičnjake, Bago je utabao mljeveni kamen vibro žabom, ističe nam Đuković radove i radnu atmosferu.

Pogledajte dio atmosfere u videu koji su mještani kreirali tokom radne akcije.

“Ovo je bila akcija koja nam je pokazala da ako Opština ne može ili neće, da mi moramo sami da se organizujemo i da uz druženje završimo posao. Na kraju dana smo dogovorili otvaranje atmosferskih kanala pored puta da bi put duže trajao.”, ističe Đuković.

Mještani, kako kaže Đuković, od Opštine očekuju da makar sanira rupe asfaltom na ovih 500 metara puta jer će rupe koje su zakrpljene mljevenim kamenom biti pretvorene u nove rupe nakon velikih kiša i teških kamiona koji tjeraju đubrivo iako ovaj put nema nosivost za tako velike kamione.

Očekujemo da Opština zamijeni uličnu rasvjetu u kojoj tek svaka treća sijalica radi. Ako građani mogu da plaćaju onda Opština može da održava rasvjetu ističe Đuković ukazujući da se sve može brzo zavrsiti ako se okupljeno oko zajedničkog cilja.

Đukovića zabrinjava što predsjednik mjesne zajednice ne informiše šta je dogovorio sa rukovodstvom Opštine. “Zato nam je teže da se samoorganizujemo jer ne znamo kada će naše selo i naš put doći na red”, zaključuje Đuković.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije