Naslovna - Novosti - Društvo - PREDSTAVA “SUZE SU OK”
PREDSTAVA "SUZE SU OK"
Foto opština Danilovgrad

PREDSTAVA “SUZE SU OK”

Povodom obilježavanja Jubileja 150 godina grada  u  Centru za kulturu Danilovgrad  17. marta odigrana je pozorišna predstava Zvezdara teatra iz Beograda” Suze su ok” Mirjane Bobić Mojsilović. Predstavu je režirao istaknuti reditelj Milan Karadžić, muziku je radila Isidora Žerbeljan, a kostime Angelina Atlagaić.

U predstavi su igrali: Tanja Bošković, Rade Marjanović, Petar MIhailović i Milan Caci Mihailović.

Tim  povodom predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević  i predsjednik  Skupštine Opštine  Zoran Bošković priredili su prijem glumačkoj ekipi predstave u Opštini Danilovgrad.

Foto opština Danilovgrad

Pozorišna predstava je pobudila veliko interesovanje danilovgradske publike, a među prisutnima primijećene su zvanične lićnosti iz svijeta politike, umjetnosti i kulture.

Suze su priča – o suzama,  strastima, razočarenjima, pjesnicima i njihovim muzama, o pjesmama koje nikada neće biti napisane i o onoj koja stiže kasno.

To je priča o ženi, koja je sanjala da bude operska pjevačica, a karijeru završila u horu Radio Beograda, o njenim snovima i razočarenjima, o ljubavi i patnji i iznevjerenim očekivanjima, o lažima i istinama koje stižu kasno.

“Suze su OK” jedna od najdugovječnijih predstava u Beogradu, jeste melodrama koja u centru priče ima ženu – srednjovječnu, usamljenu koja živi u stihovima i za stihove i po tome možda predstavlja rijetkost u našem pozorištu čije su heroine ili u pratnji dramskih heroja, ili su glavne protagonistkinje – u komedijama.

Glumci ove predsave su pozdravljeni burnim aplaozima danilovgradske publike, a posebno glumica Tanja Bošković koja vodi porijeklo iz Danilovgrada.

Na samom kraju predstave predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević poklonila je umjetničku sliku Božidara Zodijaka Pavićevića istaknutoj glumici.

Takođe pogledajte

Završen kružni tok u Spužu

Radovi na izgradnji kružnog toka u Spužu su završeni. Ovaj infrastrukturni projekat je donacija Građevinskog …

Demokratski front Danilovgrad: Oštar protest zbog privođenja mladića

Demokratski front Danilovgrad, kako su naveli u saopštenju, oštro protestvuje zbog privođenja uglednih mladića iz …

Оставите одговор

%d bloggers like this: