Connect with us

NVO Sektor

Prvi sastanak Volonterskog kluba OI “Njegoš” u Spužu!

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ovaj klub namijenjen je mladima od 15 do 30 godina, koji su zainteresovani za poboljšanje uslova koji su im trenutno na raspolaganju, koji su željni kreiranja šireg opsega mogućnosti za sebe i zajednicu u kojoj borave, onima koji su spremni da daju lični doprinos i steknu znanja o značaju organizacije i građanskog aktivizma.

Ako stanuješ u gradskom naselju Spuž, ili pak, jednostavno želiš da učestvuješ u ovoj izgradnji cjelovitijeg, maštovitijeg i kvalitetnijeg životnog prostora – dobrodošao/dobrodošla si!

Volonterski klub OI „Njegoš“ ima za cilj okupljanje mladih ljudi sličnih interesovanja, različitih vještina i sposobnosti, odnosno pružanje podloge za realizaciju njihovih ideja, integrisanih u okviru raznovrsnih oblasti.

Sastanci će se održavati svake subote u 12h, u prostorijama Mjesne zajednice u Spužu, a prvi je zakazan za 31. mart, takođe u 12h.

Ne dozvoli da budeš pasivni posmatrač svog društva!
Vidimo se u subotu!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

NVO Sektor

NVO “Mak Podgorica”: Koncert podrške autorima, muzičarima i di džejevima iz Crne Gore

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


NVO “MAK Podgorica”, u sklopu akcije i podrške domaćim muzičarima, autorima i di džejevima iz Crne Gore, organizuje koncert u sklopu projekta “Bavaria City Party” koji se uspješno nastavlja.

Ovog puta, kako su saopštili iz ove nevladine organizacije, predstavljaju već iskusne muzičare i autore Dejana Seferovića i Ivanu Popović Martinović, koji će izvoditi i svoje autorske kompozicije i obrade domaćih autora.

Na događaju će biti predstavljeni i Dj Shone iz Podgorice i Dj Tiffany iz Nikšića.

Manifestacija je zakazana za petak, 2.decembra  u  21 čas, a organizuje se u Zeppelin clubu u Podgorici. Ulaz je besplatan.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Anticiganizam, fenomen koji se prepoznaje i u Crnoj Gori

Anticiganizam kao fenomen koji se prepoznaje i u crnogorskoj zajednici bio je u fokusu prvog samita Zapadnog Balkana za borbu protiv rasne diskriminacije u Prištini. Visoki predstavnici zemalja regiona, NVO sektora, istakli su ozbiljnost problema koji vjekovima čeka odgovor na pitanje “ Da li postoji način da Romi napokon pronađu svoj mir na tlu Evrope?”

Objavljeno

dana

By

Izvor RTCG

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Iako je Crna Gora u odnosu na zemlje okruženja učinila mnogo više u poboljšanju položaja Roma, diskriminacija, sistemska nepravda i vrijeđanja imaju kontinuitet što je neprihvatljivo, kaže učesnik samita Elvis Berisa.

Uprkos nacionalnim programima pomoći i zakonu koji je u proceduri, a pozdravljajući napore regiona da se ozbiljnije pozabave pitanjem zajednice na margini našeg društva, obudsman opominje.

Svjesni da je teško očekivati da Romi samostalno izađu iz začaranog kruga svakodnevice u kojem se prepoznaju siromaštvo, nezaposlenost, nizak procenat obrazovanih, Vlada Republike Kosova ukljucila je pripadnike tog naroda u društvene prosece očekujuci bolje rezultate.

Države regiona pa i Crna Gora napravile su prvi korak i priznale da na ovim prostorima postoji anticiganizam, međutim većina mora otvoreno da osudi negativne pojave kojih je po statistici Firen amence, bilo šest u protekle dvije godine .

Dobar zakonodavni okvir u oblasti diskriminacije, postavljeni ciljevi u poboljšanju statusa Roma i Egipćana u našoj zemlji, neće značiti ništa bez podrške većinske zajednice koja nije spremna da osudi diskriminaciju i omalovažavanje, u srcu Evrope.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Магла
06:5516:11 CET
Осећај: 8°C
Ветар: 3km/h NNW
Влажност: 90%
Притисак: 1021.67mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
13/10°C
15/9°C
15/10°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']