Connect with us

Kultura

Sjutra “Pjesnička štafeta” u OŠ “Vuko Jovović”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dječije knjige 02.04. 2024 godine u 18:00 časova Osnovna škola “Vuko Jovović” ugostiće Pjesničku štafetu koju čine istaknuti dječiji pjesnici: Radojka Mugoša Petrić, Aida Orahovac Kuč, Nataša Karadžić, Danijela Nela Jovanović i naš sugrađanin Goran Duks Popović koji je nedavno u danilovgradskom Centru za kulturu promovisao svoju četvrtu zbirku dječje poezije pod nazivom Čarobni kaleidoskop.

Program će voditi profesor Mijodrag Đurović, a nastupiće i članovi školske literalne sekcije. Svjetski dan dječje knjige obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te podstaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Kristijana Andersena 2. april.

Pjesnici će za ovu priliku darivati školskoj biblioteci određeni broj svojih knjiga, pjesničkih antologija i lektira.

Učestvovaće i članovi literalne sekcije:
Lara Bečanović
Vasilije Popović
Marijana Adžić
Anđela Škuletić
Anica Kovačević
Katarina Jovanović
Kristina Jovović

Advertisement

Kultura

Knjige koje svjedoče o stradanju bratstva Kadića

Udruženje Bjelopavlića ,,Bijeli Pavle” Danilovgrad, Odbor Matice srpske u Danilovgradu i Fondacija Bratsva Kadića Danilovgrad i Beograd predstaviće knjige: ,,Kadići od Bovana do naših dana“, čiji su autori: Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić, ,,Zeko Mali“, autora Buda Simonovića i ,,Bovanice“ čiji je autor Milan Stojović.

O knjigama će govoriti prof. dr Boris Brajović, dr Žarko Leković i autori: Budo Simonović, Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić. Stihove iz knjiga govore: Ljubisav Hadži Bjelić
i Rajko Palibrk, a uz gusle pjevaju: Slavko Jeknić i Maksim Vojvodić.

Etno pojci: Bojana Radović i Maša Vojvodić.

16. aprila 2024. godine sa početkom u 19 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

Nastavite čitanje

Kultura

Otvorena izložba “Process” u galeriji Umjetničke kolonije u Danilovgradu

U galeriji Umjetničke kolonije otvorena je izložba “Process”, predstavljen je novi vizuelni identitet Umjetničke kolonije Danilovgrad, kao i projekat “ReCulture”.

Na otvaranju izložbe govorili su direktor Kulturnog centra Trebinje i glavni menadžer projekta Miljan Vuković, profesorica na FLU Cetinje mr Adela Zejnilović i potpredsjednica Opštine Danilovgrad Marija Radonjić Ćupić.

Moderator večeri bio je vajar iz Umjetničke kolonije mr Velibor Pavićević.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije