Connect with us

NVO Sektor

Upitnik: Sliv Skadarskog jezera – prekogranični rezervat biosfere

Projekat ima za cilj da donese pozitivan uticaj na važan prekogranični ekosistem koji dijele Abanija i Crna Gora kako bi se održivo i kolaborativno upravljalo ovim područjem za dobrobit zajednica i same prirode, u skladu sa uslovima UNESCO-ovog programa Čovjek i biosfera.

„Sliv Skadarskog jezera – prekogranični rezervat biosfere“ je projekat finansiran od strane EU kroz Program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, i kog sprovode partnerske organizacije EDEN Centar iz Albanije i EnvPro iz Crne Gore, Nacionalna agencija za zaštićena područja Albanije i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore.

Program za životnu sredinu (ENVPRO) SPROVODI  javnu anketu sa građanima koji žive u slivu Skadarskog jezera vezano za razvoj njihovog područja

Anketa će vam oduzeti 10 minuta i ima dvije glavne sekcije:

1) Da popričamo o životu u vašoj zoni i koliko je bogata!

2) Da popričamo o mogućnostima za razvoj vaše zone?

Anketa je anonimna i podaci koje ENVPRO dobije od ispitanika će biti prezentovani u zbirnoj formi.

Upitnik se može popuniti na sledećem linku 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp-wkQVIdte-6AzFMeOvGrX4PomCVUuIGnvWTqek1XJovD8w/viewform 

NVO Sektor

Održana prezentacija Poljoprivrednog klastera Crne Gore

U sali SO Danilovgrad, juče je održana promocija Poljoprivrednog klastera Crne Gore.

„Uz vidnu zainteresovanost i dobro raspoloženje danilovgradskih poljoprivrednika, još jednom smo dokazali značaj sektora poljoprivrede u Crnoj Gori i da zajedno možemo više i bolje. Idemo dalje!“, stoji u saopštenju Poljoprivrednog klastera Crne Gore.

Iz ovog Udruženja su se zahvalili Opštini Danilovgrad na ustupanju sale za održavanje promocije i Altermodusu koji je podržao ovu prezentaciju.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

U ponedeljak u Danilovgradu prezentacija Poljoprivrednog klastera Crne Gore

Poljoprivredni klaster Crne Gore je udruženje formirano u cilju umrežavanja poljoprivrednih proizvođača iz cijele Crne Gore i bavi se razvojem ukupne crnogorske poljoprivrede u svim svojim oblastima od poljoprivredne proizvodnje do agroturizma.

Iz ovog Udruženja su pozvali sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa područja Danilovgrada da prisustvuju promociji Klastera u ponedeljak, 05.06. u 10:00h u zgradi Opštine.

Cilj promocije je da se poljoprivrednici informišu o radu Klastera, ali i da diskutuju o aktuelnim problemima sa kojima se susrijeću, a sve u cilju pomoći pri rješavanju istih.

Takođe svi zainteresovani poljoprivrednici imaće priliku za učlanjenje u Poljoprivredni klaster Crne Gore, koje će im donijeti mnoge pogodnosti vezane za poljoprivredu, zaključuje se u pozivi Klastera.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije