Kovačević: Manifestaciju “Rijekom Zetom” obilježiće raznovrstan i bogat program

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, istakla je da je pripremljen bogat cjelodnevni program tokom manifestacije “Rijekom Zetom”.

“Uspjeli smo da obezbijedimo zanimljiv program za sve uzraste. Ta manifestacija je prilika da pokažemo kakvi smo domaćini, a da je organizacioni odbor, na čelu sa potpredsjednikom Grgurovićem , Turističkom organizacijom i Centrom za kulturu, kao i sa gospodinom Dragojevićem i Brajovičćem, uradio sve da taj dan protekne besprekorno”, navela je Kovačević.

Ona je rekla da će posjetioci zapamtiti manifestaciju “Rijekom Zetom” po raznovrsnom programu, kao i po dobroj organizaciji, a da su zlatni sponzori pomogli da se ta manifestacija organizuje.

 “Zlatni sponzori Mtel, Volcano i Eurozox obezbijedili su gro finansijskih sredstava, što nam je omogućilo da organizujemo manifestaciju”, kazala je Kovačević, priu čemu je iskazala i veliku zahvalnost prijateljima Danilovgrada,preduzetnicima i svima koji su dali doprinos da kroz sponzorstva zaokruže kompletan budžet ove manifestacije.

Ona je pojasnila da je to jedan događa u nizu kojim se obilježava značajan jubilej za Opštinu Danilovgrad.

“Jubilej 150. godina postojanja koji obilježavamo rijedak je čak i za gradove širom Evrope. Tokom čitave godine organizovali smo niz manifestacija u cilju obilježavanja tog jubileja”, istakla je Kovačević.

Potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Pavićević, naveo je da manifestacija “Rijekom Zetom” ima veliki značaj za Danilovgrad, jer se, kako je pojasnio, tradiocionalno održava od 1991. godine.

“Najavljenu manifestaciju smatramo najznačajnijom kada je u pitanju kultura zabavnog karaktera u Danilovgradu. Ta tradicija se baštini dugi niz godina, a osim naših sugrađana, bilježimo i veliki odaziv stanovnika iz svih gradova Crne Gore”, istakao je Pavićević.

On je saopštio da će prije koncerta crnogorskog pjevača Sergeja Ćetkovića, nastupiti sugrađanka Mira Nikić, zajedno sa poznatim bosansko-hercegovačkim pjevačem, Amelom Ćurićem.

Potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Ilija Grgurović, kazao je da će posjetioci provesti dan pored rijeke Zete, simbola tog grada i da će moći da probaju tradicionalna pića i jela.

“Ponovo ćemo se vratiti na Zetu, preplivati je i igrati sportske igre. Kuvaćemo i ješćemo riblju čorbu, pićemo crnogorsko vino i pivo i čekaćemo najbržu lađu koja će krenuti iz Bogićevića”, saopštio je Grgurović.

On je rekao da će u toku manifestacije “Rijekom Zetom” biti organizovano takmičenje u pecanju.

“Posjetioci će moći da obiđu sajam zdrave hrane, igraćemo crnogorska kola i pjevati jednu novu pjesmu o Danilovgradu”, kazao je Grgurović.

Pjevač, Sergej Ćetković, istakao je da je velika čast biti dio manifestacije “Rijekom Zetom” i dio jubileja koji obilježava Opština Danilovgrad.

 “Moj bend i ja ćemo dati sve od sebe da napravimo lijep koncert i druženje i da na taj način upotpunimo ovaj bogat program. Za Danilovgrad i rijeku Zetu veže me mnogo lijepih uspomena, još od djetinjstva. Sa druge strane, jedan od mojih ozbiljnijih spotova snimljen je u Tunjevu, pa će koncert biti prilika da sa publikom podijelim anegdote sa snimanja”, rekao je Ćetković.

On je pozvao građane Crne Gore da posjete manifestaciju “Rijekom Zetom” i uživaju u interesantnom program koji je najavljen.

Takođe pogledajte

Risto Lakić direktor Iskre

Danilovgradski klub jača organizaciono i polako se sprema za vjerovatni nastup u Evropi tokom ljeta …

Pružiti adekvatnu pomoć žrtvama trgovine ljudima

Izvršni direktor Instituta – mr Mitar Radonjić sa saradnicama informisao je predstavnike organa državne uprave …

Оставите одговор

%d bloggers like this: