Službenici MUP-a i policije uhapšeni nakon saslušanja - Volim Danilovgrad
Connect with us

Hronika

Službenici MUP-a i policije uhapšeni nakon saslušanja

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Nakon saslušanja u policiji uhapšeni su predsjednik i članovi tenderske Komisije za sprovođene javne nabavke opreme za elektronski nadzor državne granice Vojin Rondović, Tatjana Drobnjak i Zoran Milić, kao i predsjednica i tri (od četiri) člana Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Zoran Lasica, Jurica Živković i Ivan Glomazić – saznaje Pobjeda.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno radili prilikom sprovođenja tendera za elektronski nadzor državne granice, a član Komisije za vršenje stručnog nadzora Zoran Lasica i produženo krivično djelo primanje mita.

Uhapsili su ih inspektori policije po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Oni su prethodno u policiji saslušani u svojstvu građana.

Uhapšena je i Višnja Đurović, odgovorno lice privrednog društva “L.” zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

– Njeno sprovođenje i saslušanje kao osumnjičene će se izvršiti po isteku perioda samoizolacije zbog infekcije novim koronavirusom – saznajemo.

Uhapšene osobe će u roku od 24 sata biti sprovedene državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Hronika

Građani protestovali ispred OB Danilovgrad zbog privođenja više maloljetnih osoba

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Grupa građana protestovala je danas ispred Odjeljenja bezbjednosti u Danilovgradu zbog toga što je na informativni razgovor pozvano više maloljetnih lica koja su na protestima auto kolone u nedjelju palila baklje.

Privedeni su, prema procjeni policije, počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Među okupljenima, bio je otac šesnaestogodišnje učenice prvog razreda srednje mašinske škole Darije Đuričković iz Spuža, Dario Đuričković koji  je Pobjedi rekao da je njegova ćerka dobila usmenu opomenu ali da ne zna zbog čega.

-Jedino mi je žao što su djeca otišla uzrujana i uznemerina i što će im ovaj događaj ostati u ružnoj uspomeni. A što se tiče klicanja i ljubavi prema svojoj domovini ja i moja porodica uvijek ćemo biti na njenom braniku. Ako je gospodin premijer Zdravko Krivokapić izjavio da će mu neko platiti za svaku suzu njegove ćerke, ja ću vazda biti ponosan na svaku suzu moje Darije – rekao je Đuričković i dodao da su službenici OB izuzetno korektno i maksimalno odgovorno obavili svoj dio posla.

Na snimku događaja, revoltirani građani su u razgovoru sa policajcima ispred OB-a poručili da su takva privođenja sramotna.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Građani reaguju: Burum, Spuž

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Obratili su nam se čitaoci portala, da pokušamo skrenuti pažnju na stalan problem Buruma.

Naime, slika koja je česta na mjestu za odlaganje otpada. Prepuni kontejneri  danima čekaju na reakciju.

Problem su često i mještani koji u kontejnerima i oko njih ostavljaju kabasti otpad, biljni otpad ali i uginule životinje.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije