Connect with us

Društvo

Stjepović: Put Spuž – Danilovgrad pucanj ne u nogu već u glavu građana

Danas se održava sjednica Skupštine opštine Danilovgrad na kojoj se raspravlja o 10 tačaka dnevnog reda.

Sjednica, dvadeseta u ovom sazivu, održava se u sali JU Centar za kulturu Danilovgrad.

Dnevni red je objavljen uz najavu sjednice koja se, zbog epidemioloških mjera, održava u sali Centra za kulturu Danilovgrad a sjednica se može pratiti uživo na radiju Danilovgrad.

U toku je rasprava o Informacij o izvršenju Budžeta opštine Danilovgrad za period januar – jun 2021. godine.

Odbornik Demokrata, Duško Stjepović, osvrnuo se na izlaganje odbornika DPS Darka Mrvaljevića koji je naveo šta se se uradilo od putne infrastrukture u opštini Danilovgrad, govoreći da nije korektno osvrćati se na činjenice da su putevi rekonstruisani i obnovljeni jer se, kako kaže, dobro zna koliko se na određene rekonstrukcije čekalo ali i dalje čeka aludirajući na put preko Martinića.

„Rekonstruisali ste stari put Spuž – Danilovgrad a niste uradili ni trotoare. Put koji prolazi kroz gusto naseljeno područje a nema trotoara. To je pucanj, ne u nogu, već direktno u glavu građana.“

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije