Connect with us

Društvo

U Narodnoj kuhinji u Danilovgradu topli obrok za preko 60 korisnika

Predsjednica Zorica Kovačević i sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Olivera Pavićević, juče su obišle prostorije OO Crvenog krsta u kojima je nedavno počela sa radom Narodna kuhinja i uvjerile se u uslove u kojima funkcioniše za preko 60 korisnika.

– Bilo nam je lijepo u društvu sa njima i u razgovoru smo zaključile da se osjećaju kao kod svoje kuće, ponajviše zahvaljujući zaposlenima koji odgovorno izvršavaju svoje zadatke. To najbolje govori o činjenici da je jedan ovakav servis bio neophodna gradu što se već u startu pokazalo opravdanim, rekla je Kovačević i naglasila da su još ranije zaživjeli Dnevni centri, Socijalna bašta, Socijalni štand i druge aktivnosti koje su usmjerene na rješavanje potreba socijalno ugroženih lica.

Ovom prilikom ona je najavila uručivanje ključeva za šest porodica u stanju socijalne potrebe, koje su se javile na konkurs i dobili ih na korišćenje.  Sve pohvale na račun Narodne kuhinje čuli smo i od Branislava Rojevića, Gorana i Ivanke Jovović, Milorada Janičića, Dejana Uskokovića i drugih koji dobijaju po jedan topli obrok radnim danima. Oni nijesu štedjeli komplimente i za kulinarske sposobnosti glavne kuvarice Danijele Maliković i njenih koleginica. Za ljepši ambijent postarao se umjetnik Drago Janjatović, koji je oslikao detaljima iz ove sredine zidove restoranskog dijela ovog objekta.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Akcija Željeznice Crne Gore: Sjutra predaja dokumentacije za besplatne godišnje karte

Novi red vožnje vozova

Crnogorski studenti dokumentaciju za besplatne godišnje karte, koje poklanja Željeznički prevoz (ŽPCG), mogu predati sjutra, od osam do 14 sati, saopšteno je iz te kompanije, prenosi portal RTCG.

Odbor direktora ŽPCG donio je odluku da pokloni 30 besplatnih godišnjih karata za crnogorske studente, povodom 13. novembra – Njegoševog dana.

Iz ŽPCG su rekli da će besplatne godišnje karte, koje se mogu koristiti za neograničen broj putovanja na svim relacijama u Crnoj Gori, važiti od 1. decembra ove do 1. decembra naredne godine.

“Kako bi iskoristili tu mogućnost, zanteresovani studenti treba da predaju važeće uvjerenje o studiranju i kopiju lične karte na arhivu ŽPCG, na adresi Trg Golootočkih žrtava br. 13 u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će besplatne godišnje karte biti dodijeljene za 30 studenata koji prvi predaju zahtjeve.

“Zadovoljstvo nam je da na taj način kao društveno odgovorna kompanija koja nudi usluge javnog prevoza, doprinesemo mobilnosti i edukaciji mladih ljudi i podstaknemo ih da koriste usluge naše kompanije”, kazali su iz ŽPCG.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije