Naslovna - Novosti - Hronika - U Podgorici i Nikšiću oduzeto oružje i veća količina municije, uhapšene četiri osobe

U Podgorici i Nikšiću oduzeto oružje i veća količina municije, uhapšene četiri osobe

Policija u Podgorici i Nikšiću pronašla je i oduzela 20 komada oružja, veću količinu municije i druge predmete i tom  prilikom uhapsila četiri osobe.

“Podgorički policajci su pretresima na više lokacija koje koriste B.L. (44), A.S. (25), N.I. (57) i I.V. (25) pronašla: 13 komada vatrenog oružja (od čega dvije automatske puške, pet pušaka i šest pištolja), 778 komada municije različite vrste i kalibra, kao i tri okvira, dvije opruge, osam zatvarača i dva gasna cilindra za automatske puške, pribor za čišćenje i mobilni telefon”, navodi se u saopštenju.

Policija je kriminalističkom obradom došla i do sumnje da je D.H. (22) u prethodnom periodu prodao više komada vatrenog oružja I.V.

Oružje i municija pronađeno u Podgorici

Osim toga, službenici CB Nikšić su na tri lokacije u tom gradu oduzeli sedam komada oružja i municiju.

“Pretresima lokacija koje koriste M.Đ. (56), R.K. (48) i R.K. (78), sva lica iz Nikšića, službenici CB Nikšić su pronašli i oduzeli: pušku italijanske proizvodnje, tri lovačke puške, revolver,vazdušnu pušku marke „IŽ 38”, lovački karabini148 komada municije različite vrste i kalibra” , dodaje se u saopštenju.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv R.K. (78) podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja nakon čega će se tužilac izjasniti o pravnoj kvlaifikaciji dijela u odnosu na pronađeno oružje kod druga dva lica.

Takođe pogledajte

KUP: Određeni parovi 1. kola

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore odredila je parove prvog kola Kupa Crne Gore …

Sjutra temperatura do 37 stepeni

U četvrtak će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano i veoma toplo. Na sjeveru, ujutru …

Оставите одговор

%d bloggers like this: