Naslovna - Novosti - NVO Sektor - U srijedu Dan osoba s Daunovim sindromom, pošaljite poruku da različito nije manje lijepo

U srijedu Dan osoba s Daunovim sindromom, pošaljite poruku da različito nije manje lijepo

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvalo je građane da se priključe globalnoj kampanji podizanja svijesti u okviru nedjelje osoba s Daun sindromom i da u srijedu obuju šarene ili rasparene čarape ali i da im se pridruže od 11 sati na Trgu nezavisnosti da zajedno proslave ljepotu različitosti.

Pozivali su zainteresovame da im daju podršku tako što će im slati svoje slike u šarenim ili rasparenim čarapama ili fotografije i priče djece, braće ili sestara ili da ih objave uz haštagove #awareness #DownSyndrome #WhatIBringToMyCommunity #WDSD18.

Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom obilježava se ove godine uz slogan Kako ja doprinosim svojoj zajednici?, i ima za cilj da upozna javnost s doprinosom koji osobe s Daun sindromom daju svojim zajednicama.

“Svi će slaviti srijedu, 21. mart. Neki zbog početka proljeća, a mi u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore i zbog osoba s Daun sindromom. Brojevi 21/3 predstavljaju 3 kopije hromozoma 21, koji je jedinstven za osobe s Daun sindromom”, pojašnjavaju iz UMHCG.

Kako kažu, simbol ovog dana su šarene ili rasparene čarape jer se tvrdi da ih osobe s Daun sindromom ne mogu upariti.

Izvor: Roditelji.me

Takođe pogledajte

online prodavnica rukotvorina

Najveća online prodavnica rukotvorina na Balkanu sa sjedištem u Danilovgradu

Zasigurno ste u poslednje dvije godine imali priliku čuti za Kukicu – Marketplace rukotvorina i …

,,Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju"

NVU “Rastimo zajedno” od 2. avgusta radi sa licencom: “Sjajan uspjeh tima iz Danilovgrada”

NVU “Rastimo zajedno” od 2. avgusta radi sa licencom za obavljanje djelatnosti iz oblasti dječje …

Оставите одговор

%d bloggers like this: