Naslovna - Novosti - Društvo - Uništili med, vratili 11.500 kg jaja
Foto pixabay.com

Uništili med, vratili 11.500 kg jaja

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove tokom juna mjeseca imali su pune ruke posla. Naime, zbog utvrđenog prisustva pesticida inspektori u zabranili uvoz gotovo 31 tonu paprika, dok je jedna pošiljka od 11.500 kilograma konzumnih jaja vraćena ino isporučiocu, pišu Vikend novine.

Takođe, u junu je uništeno 580 kilograma meda iz unutrašnjeg prometa koji nijesu ispunjavali zahtjeve bezbjednosti, odnosno zahtjeve za informisanje potrošača o hrane, dok je zbog sumnje u kvalitet uništena pošiljka banana u količini od 1.269,80 kilograma. Uvoz je zabranjen i za pošiljku paleta od 20 komada, ali i 16 komada sadnog materijala kestena i kivija.

“Tokom juna od ukupnog broja pregledanih pošiljki iz uvoza, hrane neživotinjskog porijekla u nadležnosti inspekcije za hranu, zbog utvrđenih neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima bezbjednosti, zabranjen je uvoz i stavljanje u slobodan promet četiri pošiljke hrane u količini od 1.423,80 kg zbog neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima bezbjednosti liker zbog utvrđivanja povećanog sadržaja etanola, himalajska so zbog smanjenog sadržaja joda i pekarski proizvodi zbog navođenja netačnih nutritivnih i zdravstvenih tvrdnji na oznaci proizvoda”, navodi se u mjesečnom izvještaju Uprave.

Takođe pogledajte

MEĐUNARODNI DAN BIJELOG ŠTAPA

Povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa, Savez slijepih Crne Gore želi da ponovi i …

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

ZZZCG – Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je danas (14.oktobra 2019.godine) Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za …

Оставите одговор

%d bloggers like this: