Connect with us

NVO Sektor

Upis u drugu generaciju “Škola umijeća komunikacije u govorništvu”

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


 

Hyperborea upisuje drugu generaciju polaznika za “Školu umijeća komunikacije u govorništvu”.

Poslije izuzetno uspješne prve generacije, broj zainteresovanih polaznika je porastao pa smo odlučili da u skorijoj budućnosti obogatimo naš sadržaj, kako bismo svi bili na dobitku.

Polaznici ove škole će imati priliku da kroz intenzivan rad, kako kroz teoriju tako i praksu, procesno zaokruže priču o javnom govorništvu.
Ono na čemu ova Škola počiva jeste da svako od polaznika učestvuje u radu i zajedno sa edukatorima prolazi kroz proces ka sve većoj autonomiji i slobodi izražavanja autentičnog sebe, slobodnog od treme, samopouzdano i spontano.

Osnovni princip ove škole baziran je na temeljima transakcione analize, dok će se uz nju praktikovati: retorika, neverbalna komunikacija, dramski metod, psihologija uspjeha, sabranost pažnje, upravljanje tremom.
Časovi traju 90 minuta i sastoje se iz teorijskog i praktičnog djela. Posljednji čas je istovremno i svojevrstan test dosadašnjih stečenih i savladanih vještina komunikacije u govorništvu i osmišljen je u vidu takmičarske večeri za publiku.

Stručni žiri, koji će činiti glumci i retoričari, biraće najvještije govornike, za koje smo obezbjedili nagrade, dok će svi učesnici dobiti dipomu.

Prijavljivanje je moguće preko aplikacione forme na Linku , a kandidati koji ispune uslove za upis u Školu biće kontaktirani.

Rok za slanje prijava je 31. oktobar do 15h. Materijal za rad je obezbijeđen, a cijena ovog programa iznosi 35e po mjesecu, odnosno 70e ukupno.

Časove će voditi Varja Kadić-Pejković (psihološkinja i psihoterapeutkinja u edukaciji) i Ivanović Mladen (reditelj i psihoterapeut u edukaciji).

Predavanja će se organizovati jednom sedmično.
Informacije o terminima i gostujućim predavanjima će biti dostupna po završetku prijava.

Ukoliko imate neko pitanje na umu, molimo vas pišite nam na:
[email protected] ili u inbox naše stranice.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

NVO Sektor

Priručnik „Školska bašta kao integralna učionica”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru dječije nedjelje, NVO Expeditio predstavlja Priručnik Školska bašta kao integralna učionica nastao kao završna aktivnost projekta ClimCity koji zajednički sprovode NVO Expeditio i Eco Logic. Autori priručnika su Kristina Žugić i Aleksandar Novović, a knjiga je nastala kao logičan nastavak njihovih dugogodišnjih aktivnosti, zaključno sa radionicama u školskim baštama tri podgoričke škole, u okviru ClimCity projekta. Više o priručniku pročitajte u nastavku.


Priručnik “Školska bašta kao integralna učionica

Priručnik „Školska bašta kao integralna učionica”, autora Kristine Žugić i Aleksandra Novovića, rezultat je višegodišnjeg kreiranja i prilagođavanja istoimenog edukativnog programa oprobanog u praksi. Ovaj program su aktivisti NVO Eco Logic realizovali u radu sa djecom, u želji da im na razumljiv i zanimljiv način, kroz aktivnosti u školskim dvorištima, približe ekološke prakse i izazove.

Priručnik je prvenstveno namijenjen nastavnom kadru osnovnih škola, ali i edukatorima zainteresovanim za koncept neformalnog obrazovanja, cjeloživotnog učenja, ekologiju i njenu praktičnu primjenu.

Priručnik bi trebalo koristiti kao neku vrstu vodiča i prilagoditi okolnostima u kojima rade nestavnici/e i edukatori/e. Želja autora je da knjiga posluži kao smjernica za dalje razvijanje koncepta korišćenja školskih bašti, ali i polazna tačka za sakupljanje nove građe iz ove oblasti.

Da pristupite online verziji publkacije kliknite OVDJE

NVO Eco Logic je aktivnosti školske bašte realizovao i u opštini Danilovgrad, Osnovnoj školi “Vuko Jovović”, a intervju, koji smo ranije imali sa Aleksandrom Novovićem možete pročitati u nastavku.


Intervju, Aleksandar Novović: Bog nam je dao lijepu, zdravu i bogatu zemlju. Na nama je da se posvetimo toj zemlji i ljudima na njoj.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Značaj ruralnog turizma, za razvoj seoskih područja u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 13. oktobra2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Značaj ruralnog turizma, za razvoj seoskih područja“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i Opštinom Danilovgrad, dok će se u ulozi predavača naći Ratko Bataković, predjsednik Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i menadžer Poljoprivrednog klastera Crne Gore, istaknuti stručnjak u ovoj oblasti.

Obavještavamo građane, da je predavanje, kao i prethodna, otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju navedenom događaju. Međutim, s obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Značaj ruralnog turizma za razvoj seoskih područja“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
27°
Ведро
06:4718:15 CEST
Осећај: 27°C
Ветар: 11km/h S
Влажност: 32%
Притисак: 1023.03mbar
УВ индекс: 4
СубНедПон
26/13°C
26/14°C
25/16°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']