Naslovna - Novosti - Tehnologija - Uskoro takmičenje „ENERGIJA U ŽICI“
ENERGIJA U ŽICI

Uskoro takmičenje „ENERGIJA U ŽICI“

Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UPECG) sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS), organizuje 22. novembra u šoping molu „Delta City“ u Podgorici, prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih škola iz oblasti elektrotehnike  „ENERGIJA U ŽICI“.

Na takmičenju će učestvovati učenici drugog i trećeg razreda onih škola koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Nikšića, Berana, Pljevalja,  Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice.

„ Organizovanjem takmičenja želimo da povežemo obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje svoje osnovne djelatnosti. To će biti prilika da kroz teorijski dio i praktični rad srednjoškolci pokažu što su do sada naučili iz oblasti elektrotehnike. S obzirom da će takmičenje biti otvoreno za javnost, to je dobra prilika i da se budući srednjoškolci upoznaju sa ovim segmentom stručnog obrazovanja koje može biti svojevrsna smjernica i za njihovo buduće zanimanje.“, kazala je Marija Jovović , šefica Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a.

Takmičenje će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela, a svaka škola može prijaviti po jedan tim od tri člana. Prijave škola učesnica  prikupljaju se do 07.novembra.

Za pobjednike takmičenja obebijeđene su i vrijedne novčane nagrade.

“ Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa, kao i najbolju školu, a to je lap top“ ,  dodala je Jovović.

CEDIS i UPECG će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolju školu. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja.

Takođe pogledajte

Njemačka će platiti 900,000 evra Microsoftu za produženu podršku Windows 7 operativnom sistemu

Prošle zime Microsoft je najavio da će prekinuti podršku za Windows 7, 14. januara 2020. godine. …

Pojavile se prve fotografije Samsung Galaxy S20 telefona

Samsung će 11. februara predstaviti svoju Galaxy S20 liniju telefona, a sada nam XDA-Developers omogućava uvid u izgled Galaxy …

Оставите одговор

%d bloggers like this: