Connect with us

Društvo

IDEA U NASELJU PAŽIĆI, POKLONI ZA POTROŠAČE PRVA TRI DANA

Published

on

IDEA U NASELJU PAŽIĆI

DANILOVGRAĐANI DOBILI NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

 IDEA je otvorila još jednu prodavnicu u Danilovgradu, u naselju Pažići. Ako još niste obavili kupovinu za prazničnu trpezu, onda je nova IDEA pravo mjesto za vas. Na 250 metara kvadratnih možete naći bogat asortiman proizvoda i iskoristiti novogodišnje popuste.

IDEA se Danilovgrađanima već dokazala kao dobar komšija, a da bi potvrdila tu reputaciju, za potrošače je u novoj prodavnici obezbijedila poklone i specijalne povoljnosti tokom prva tri dana. U četvrtak, na dan otvaranja, svi kupci su dobili poklone i uživali u degustacija proizvoda iz linije Ukusi kraja moga. Svaka 100. kupovina je bila gratis, a vlasnike Super Kartice su nagradili trostrukim super bodovima. Za najmlađe je organizovano druženje sa Deda Mrazom i popularno oslikavanje lica.

Darivanja se nastavljaju. U petak potrošači dobijaju popust od 20% na artikal po izboru, ukoliko ostvare kupovinu od 5 i više eura. Ako, ipak, ne stižete da obavite kupovinu radnim danima, povoljnosti vas očekuju i u subotu. Za svaki račun od preko 10 eura u novoj IDEA prodavnici u Danilovgradu prvog dana vikenda dobijate srećku, a Superkartičari omiljene trostruke super bodove.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Grgurović: Martinići dobijaju put kakav zaslužuju, ovo će biti istorijska godina za Danilovgrad

Published

on

By

Foto MediaBiro

Povodom početka rekonstrukcije Martinićkog puta radove su obišli predstavnici Opštine Danilovgrad. Riječ o projektu vrijednom 5,41 miliona eura, a rok za završetak radova na ovoj 8,6 kilometara dugoj dionici Pažići-Spuž-Stologlav, su sedam mjeseci od njihovog početka.

“Nakon jednog mukotrpnog rada, obezbjeđivanja sredstava za eksproprijaciju, za izvođenje novog projekta, revizije, izbora novog izvođača radova, novog stručnog nadzora koji je uveo izvođača u posao. Projekat se radi iz dvije faze, prve faze Burum-Ljutotuk koja je u dužini 5,1 kilometar, gdje nam je skoro gotova eksproprijacija, imamo nekih određenih izmjena u projektu. Imamo i drugu fazu gdje je krenula eksproprijacija, gdje ima nekih više od 100 vlasnika nepokretnosti. Sve rješavamo u hodu. Vjerujemo da ćemo za vrijeme dok budemo završili prvu fazu, koja je maltene dvije trećine puta, riješiti probleme sa eksproprijacijom puta,” naveo je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Aleksandar Grgurović, Foto MediaBiro

Kao novi izvođač barska kompanija “Putevi Bar” radi rekonstrukciju Martinićkog puta, ugovor o tom poslu sa Opštinom Danilovgrad potpisali su 26. marta.

“To je ozbiljna firma, a ako se stvore povoljni uslovi mislim da će sedam mjeseci biti dovoljno za završetak radova. To je firma koja nije sama u ovom poslu, imaju izuzetne reference za određene poslove, ja sam izuzetno zadovoljan. Imamo stručni nadzor koji kontroliše radove, imamo nadzor ispred opštine, imaćemo jedan dinamički plan da na svakih 15 dana provjeravamo šta se odradilo. Imaćemo nova autobuska stajališta, u dijelu Burum – Spuž imamo trotoar sa obje strane, cijelom dužinom će biti trotoar sa jedne strane, riješene probleme atmosferske kanalizije u dijelu Burum – Spuž, takođe se radi kompletna nova hidrotehnika. Vjerujem da će građani Martinića dobiti put kakav zaslužuju,” naveo je Grgurović.

Predrag Pajović, Foto MediaBiro

Nadu da će ovaj put biti zamajac razvitka čitavog ovog kraja istakao je predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, Predrag Pajović

“Ako uzmemo u obzir da je oko 110.000 turista posjetilo manastir Ostrog u ovoj godini, to vam dovoljno pokazuje kolika će frekvencija biti i koliko će se razvijati vjerski turizam i koliko će to naročito imati značaja za Spuž i ovaj dio Martinića. Kvalitet života će biti na većem nivou, jer će dionica od centra Podgorice do Martinića u ovom dijelu biti od deset do 15 minuta,” naveo je Pajović.

Veliko zadovoljstvo zbog konačnog početka radova izrazili sui  mještani.

“Mogu vam reći da je ovo veoma značajan projekat, ne samo za Bjelopavliće i opštinu Danilovgrad, već uopšte za Crnu Goru. Ova sadašnja vlast je sad uspjela da osigura sredstva kako bi ovaj projekat bio doveden do kraja,” naveo je mještanin Žarko Tomašević.

“Građani će ovim projektom dobiti jedan kvalitetan i bezbjedan put. Više smo nego zadovoljni, građani moraju da iskažu zadovoljstvo što ćemo nakon niza godina dobiti kvalitetan put,” dodao je mještanin Milo Perović.

Opština Danilovgrad osim ove kapitalne investicije, radi i na drugim infrastrukturnim projektima.

“Možemo da najavimo da Opština Danilovgrad trenutno ima veliki investicioni zamah, otvoren je tender za izvođenje radova na putu Studeno, gdje radimo proširenje puta radi sigurnosti nekih krivina. Otvorili smo tender koji će biti zatvoren 31. maja, gdje ćemo izabrati izvođača za prvu dionicu od pola miliona eura, Imamo jednu dionicu prema manastiru Ostrog, između gornjeg i donjeg manastira. Imamo niz projekata koje pripremamo, koje radimo, tako da mogu da kažem da je ova godina istorijska za Danilovgrad,” poručio je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Nastavite čitanje

Društvo

Manifestacija obilježavanja Svjetskog dana pčela održana u Spužu

Published

on

By

U prostorijama Osnovne škole “Njegoš” u Spužu danas je održana manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela. Manifestaciji je prisustvovao  predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, ali i brojni značajni gosti među kojima ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, predstavnik dinastije Petrović Njegoš, princ Nikola, ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik, kao i Radule Miljanić, predsjednik Saveza udruženja pčelarskih organizacija.

Grgurović je izrazio svoje zadovoljstvo što se manifestacija obilježavanja Svjetskog dana pčela održava upravo u Danilovgradu, koji se može pohvaliti sa 79 registrovanih proizvođača meda. Dodao je i da je obaveza svih, na lokalnom i državnom nivou da stvore adekvatne uslove i daju podršku razvoju pčelarstva i zaštiti pčela.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana pčela, u dvorištu Osnovne škole su posađena stabla medonosne lipe, kao simboličan doprinos očuvanju pčelinjih populacija i biodiverziteta. Meodnosne biljke pružaju neophodan izvor nektara i polena za pčele, omogućavajući im da prežive i obavljaju svoju vitalnu ulogu u oprašivanju biljaka.

Na samom kraju obraćanja, predsjednik Grgurović se zahvalio Savezu udruženja pčelarskih organizacija i njegovom predsjedniku, gospodinu Radulu Miljaniću na predanosti pčelarstvu i zaštiti pčela koja je neprocjenjiva za našu zajednicu, princu Nikoli Petroviću na promociji pčelarstva i ambasadorki Gradišnik na dijeljenju neprocjenjivih iskustava sa domaćim proizvođačima meda.

Podsjetimo, Svjetski dan meda obilježava se 20. maja kao dan posvećen promovisanju važnosti pčela i njihove zaštite širom sveta. Porijeklo ovog dana može se pratiti od inicijative koju je pokrenula Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u saradnji sa Savezom pčelara Slovenije. Na osnovu ove saradnje, 20. maj je odabran kao Svetski dan pčela, jer se poklapa sa rođendanom Antona Janše, pionira moderne pčelarske tehnike i slovenačkog pčelara koji je imao veliki uticaj na razvoj pčelarstva.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije