Naslovna - Novosti - Hronika - Danilovgrađanin Goran Kaluđerović brutalno napao Milicu Minić
Danilovgrađanin Goran Kaluđerović brutalno napao Milicu Minić

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović brutalno napao Milicu Minić

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbjednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić. Osnovna državna tužiteljka u Baru, Irena Rajković ga tereti za nasilničko ponašanje.

On je uhapšen u utorak poslijepodne, samo dva sata nakon što je Milica i zvanično podnijela krivičnu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznate osobe.

Milica je provodila odmor u Boki kotorskoj, a u nedjelju 19. avgusta je sa prijateljem oko 11 ujutru pošla na drugu stranu obale, na divlju barsku plažu Ratac. Riječ je o plaži na kojoj nema formalnih kafana niti bilo kakve muzike.

Oko 14 sati na plažu je stigao muškarac koji je na svoj suncobran zakačio poveći zvučnik sa koga je od prvog trena treštala besprizorno glasna “muzika”.

Milica, koja je od njega bila udaljena nekih deset – petnaest metara je pošla do njega i ljubazno ga zamolila da smanji što je on, u tom trenutku, bez većeg negodovanja i učinio. Mir, inače konstanta ove plaže, međutim, nije dugo potrajao, jer je muškarac nastavio po starom. Ta “atmosfera” potrajala je i naredna tri i po sata.

Oko 17.30, do ovog mladića pošao je Miličin prijatelj s namjerom da ga ponovo zamoli da utiša. Muškarac je ustao i počeo da psuje i vrijeđa Miličinog prijatelja, a onda se okrenuo i ka njoj i iz daljine, bez ikakvog razloga, verbalno napao i na nju. U tom trenutku, Milica mu je odgovorila da neće uzvratiti istom mjerom jer joj to nije manir, već da će mobilnim telefonom snimiti njegovo ponašanje kako bi ga prijavila policiji.

Kad je vidio da je Milica u ruke uzela telefon, počeo je da trči ka njoj. Prvo ju je gađao kršem veličine pola fudbalske lopte, što je ona uspjela “za dlaku” da izbjegne, a onda je uzeo i manji krš koji je Miličin prijatelj uspio da blokira rukom. U tom razjarenom stanju stigao je do Milice, skočio na nju, oborio je na kamenje, zavrnuo joj je ruku, presavio na tri dijela i držao je u tom položaju, dok joj nije oteo telefon i počeo da bježi.

S obzirom na to da je počeo da je kamenuje od momenta kad je uzela telefon, Milica, koja je morala da se brani od krša, nije uspjela da snimi početak napada, ali se snimanje na telefonu slučajno upalilo u momentu kad je muškarac skočio na nju.

Sve čitaoce upozoravamo da je sadržaj snimka jeziv. To je izgledalo ovako:

Nakon što joj je oteo telefon, počeo je da bježi, ali je njega stigao Miličin prijatelj i uspio da od njega oduzme telefon.

Milici je na plaži jedan Beograđanin, za kog se ispostavilo da je medicinski tehničar, uspio da ukaže prvu pomoć, i da joj, tek poslije nekoliko minuta, ispravi ruku.

Nakon toga, Milica je završila u barskoj bolnici gdje je provela nekoliko sati.

Konstatovana joj je povreda ruke i posjekotina od nekoliko centimetara na boku.

Poslije pet dana, njena ruka izgleda ovako:

Milica nije prijavila nasilnika iste večeri, iako su policajci uzeli izjavu od nje u bolnici. To je učinila poslije dva dana kada je njeno stanje bilo stabilno. Napadač je uhapšen iste noći u Podgorici, kada je prijavljen i identifikovan, nakon čega je sproveden u Bar.

Riječ je o Goranu Kaluđeroviću iz Danilovgrada koji radi kao konobar u jednom od podgoričkih lokala.

“Isprva nijesam bila zainteresovana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokratijom i šetam po policijskim stanicama, ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave ‘doputovalo’ da već 10 godina, gotovo svakodnevno, i sama izvještavam o nasilnicima koji u policijskim saopštenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže – bolje, do neke naredne žrtve, vjerujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem ‘Ovo je čovjek koji me je napao’. Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni desilo nije ni najmanji djelić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svako uspio da snimi makar dvije sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne ćutite i da ne trpite nikoga i ništa. Niko ne smije ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića”, naglasila je Milica.

Izvor FOS Media

Takođe pogledajte

Juče 28 saobraćajnih nezgoda

Juče se dogodilo 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, teže je povrijeđeno …

Još jedna nesreća na crnogorskim putevima: Tri osobe povrijeđene na putu Podgorica – Danilovgrad

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 16:30 sati dogodila na putu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: