Danilovgrađanima besplatna pravna pomoć po pitanju biračkih prava

DNP DANILOVGRAD: INICIJATIVA O STAVLJANJU VAN PRAVNE SNAGE ZAKONA O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI

Odbornik DNP-a i potpresjednik partije Dragan Bojović  je danas dostavio predlog Skupštini opštine Danilovgrad da lokalni parlament po hitnom postupku usvoji akt, u formi Deklaracije, o stavljanju van pravne snage i suzbijanju pravnog dejstva novousvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti do donošenja novog, konsezualno usaglašenog, zakonskog propisa.

Dragan Bojović (Foto: Privatna arhiva)

Mi iz Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta smo uvjereni da će lokalni parlament prihvatiti ovu inicijativu i usvojiti Deklaraciju, jer gotovo da ne postoji niko u Bjelopavlićima, osim predsjednice opštine Zorice Kovačević i još nekoliko njoj bliskih ljudi, koji podržava ovaj protivustavni, antidemokratski i anticivilizacijski Zakon. – navodi se u saopštenju DNP-a.

Na usvajanje ove Deklaracije obavezuje nas činjenica da su spornim Zakonom direktno prekršeni članovi 6, 7, 8, 14, 17, 19, 46, 58, 147 Ustava Crne Gore, te brojni domaći, kao i međunarodni pravni akti i konvencije čiji je Crna Gora potpisnik.

Lokalni parlament u Danilovgradu ima posebnu obavezu da inicira stavljanje van pravne snage ovog antievropskog i antipravoslavnog Zakona, jer se na teritoriji ove opštine nalaze neke od najvećih vaseljenskih svetinja, kao što su Manastir Ostrog i Manastir Ždrebaonik.

Lokalni parlament je dužan  da usvoji Deklaraciju i iskaže svoj jasan stav protiv ovog diskriminatorskog Zakona i zato što su protiv njega svi koji razumiju da Ustav jedne zemlje mora da garantuje elementarna ljudska prava i slobode, te da vlast ne smije da diskriminiše i ponižava sopstvene građane. – kategorični su u DNP-u.

Konačno, opština Danilovgrad treba da inicira izmjene ovog zakonskog teksta i zbog toga što su Bjelopavlići, u svojoj slavnoj istoriji, uvijek stajali na strani istine i pravde, i znali da brane i odbrane svoje svetinje.

Predloženo je da se akt usvoji po hitnom postupku jer je sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti izazvao uznemirenost kod građana i pravnu nesigurnost, uvodeći, između ostalog, neodrživi pravni presedan da se teret dokazivanja vlasničkih prava nad imovinom prebacuje na onog koji je već prepoznat i upisan kao vlasnik, umjesto na onog koji vlasnička prava teži eventualno da ospori. – zaključuje se na kraju.

 

Takođe pogledajte

Završena obuka za rad s mobilnim laboratorijama

Pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane uspješno su završili dvonedjeljnu obuku za rad sa …

Sjutra su zadušnice

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici u subotu obilježavaju Zadušnice. Zadušnice uvijek padaju u subotu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: