Dragana Vidić, odbornica Demokrata u lokalnom parlamentu, se u toku izlaganja na XVI sjednici SO Danilovgrad, obrazlažući odborničko pitanje, obratila Skupštini opštine i predsjednici Zorici Kovačević navodeći da se ogromna bura sa pravom digla oko planirane lokacije za izgradnju kolektora.

Protiv lokacije u Landži je u ovom trenutku skoro jednoglasna većina danilovgradske Opštine, a naročito građana Danilovgrada.

I to nije samo zaključak na osnovu peticije koju je potpisalo za kratko vrijeme 1.500 građana, već i na osnovu anketa koje su rađene na nekim popularnim sajtovima, kao i, vjerujemo, sigurno u određenom dijelu, na osnovu poraza koji ste u Danilovgradu pretrpjeli.” navela je Vidić u obrazloženju svog odborničkog pitanja.

Zato, nakon svega, pita Vidić, zašto se i dalje insistira na lokaciji na 250m od centra grada, ako je ta politika doživjela ubjedljivi poraz i kada su nosioci te politike na lokalu svjesni da nemaju legitimitet da idu uz nos građanima? 

Vidić se, obraćajući lokalnom parlamentu, pitala da li je zaista šteta koja je gotovo izvjesna ako se krene u avanturu početka izgradnje kolektora u Landži potrebna odlazećoj vlasti kako bi se inatila ili se možda svetila građanima koji su je poslali u istoriju?

Vrijeme je da shvatite da mještani Landže, ali i cijelog Danilovgrada, neće nikome dozvoliti ni početak izgradnje na predviđenom lokalitetu, a naročito to neće dozvoliti onima koji već predstavljaju prošlost političke scene, poručila je na kraju izlaganja Vidić.