Connect with us

Društvo

Duško Stjepović: Kukala nam majka s vama, kad ni član zakona ne umijete napisati, a da ne bude protivpravan

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Klub odbornika Demokrata u Skupštini opštine Danilovgrad, povodom predloga za odlaganje izbora, između ostalih, i u našoj opštini, poziva nove koalicione partnere, potpisnike Predloga zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi – DPS, GP URA, BS, SDP i SNP, da se ne igraju sa Ustavom, zakonima i, u krajnjem, sa svima nama, odbornicima, našim imenima i svim građanima Danilovgrada i cijele Crne Gore, saopštio je Duško Stjepović iz Demokrata.

Gospodo iz nove parlamentarne većine, skrojene protivno volji onih koji su vas birali, a koji ste, opet protivustavno i suprotno Poslovniku Skupštine Crne Gore, skrpili nenarodnu, antigrađansku i antievropsku Vladu, ne igrajte se sa Crnom Gorom. Morate da znate gdje je granica, morate da znate gdje je dno, jer ovo što činite u posljednjih nekoliko mjeseci, priređujući nam nezapamćen cirkus – a nije da ih se nismo nagledali u posljednih nekoliko decenija na političkoj sceni – ne služi na čast nikome od vas, kazao je Stjepović.

“To što ste protivpravnim izborom najglomaznije i parazitske Vlade namirili nezajažljive i nezasite apetite za funkcije i, time, za trenutak pomirili desničarske i krajnje nacionalističke suprotne programske odrednice, ne znači da možete da izigravate boga i nadustavni i vanustavni autoritet.”

Razumijemo, svjesni smo da vi bježite od izbora i volje naroda, što bi se reklo, kao đavo od krsta, a nakon što ste vratili DPS u klupe u kojima su bili 30 godina ali, gospodo, ne može tako. Nikako ne može. Izbori se ne mogu odložiti intervencijama samo na Zakon o lokalnoj samoupravi, već, prvenstveno, intervencijama na krovni, izborni zakon – Zakon o izboru odbornika i poslanika, u kojem je propisano da mandat nas odbornika traje 4 godine. Da stvar bude gora, ni ovu dopunu kojom pokušavate da utečete od volje naroda, koju ste predali u skupštinsku proceduru, niste umjeli napisati tako da bude pravno nesporna. Kukala nam majka s vama, kad ni član, ni stav, ni tačku, ni alineju ne umijete napisati, a da ne bude antiustavna i protivpravna, kategoričan je Stjepović.

Lako bismo da je to neznanje, jer kakvi god da ste, toliko pravne pameti imate. No, utoliko je gore što je sva ova pravna hajdučija proizvod čiste namjere, proizašle iz motiva zvanog “bježanija od naroda”. Što možemo dalje očekivati? Da izglasate u Skupštini da nam ukidate ljudska prava i slobode? Kad ste spremni da odredbe iz Trećeg dijela Ustava gazite, što vas sprečava da gazite odredbe njegovog Drugog dijela? Zaustavite se negdje. Tri decenije smo se borili i izborili protiv diktature DPS-a, izborićemo se mnogo lakše i sa vama, njihovim spavačima iz URE i bivšim kolegama sa političkim štokholmskim sindromom iz SNP-a, nastavlja Stjepović.

Gospodo iz GP URA i SNP-a, Danilovgrad grca u dugovima, stanje je haotično i loše, za koje su, u prvom redu, zaslužni vaši novi koalicioni partneri iz DPS-a, sa kojima ste se kleli da nećete nikad. Kako vi to sasvim prevarno i iz lukrativnih pobuda da se dočepate još koje funkcije rekoste: Crna Gora ne može da čeka – e pa, gospodo, ne može ni Danilovgrad da čeka. Ni dan, ni mjesec, a ne pola godine. Zato, još jednom molba – ne rugajte se u lice građanima i svima nama. Pokušavate odložiti neizbježno – potvrdu na izborima, kad god da budu, da vam je cenzus, što bi mi u Danilovgradu rekli, kao Garač, zaključio je Stjepović.

1 Comment

1 Comment

  1. Dejan

    29 04 2022 17:57 at 17:57

    Bahaćenju direktora Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić” ima li kraja? Da li kadar Demokrada ima obzira prema građanima ili potrebi za nekim potrebnom medicinskim aparatom ili je preči džip od skoro 30.000€ u kojem će da se šepuri kao fazan i zori sa tuđim parama. Da nije tužno bilo bi žalosno. Pogledaj oko sebe Stijepoviću kako se troši novac tvojih partijskih kolega na račun nas građana Danilovgrada!?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Društvo

“Ujedinjeni za pravi grad”: Potvrđena još jedna izborna lista u Danilovgradu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Na lokalnim izborima koji će se održati 23. oktobra u Danilovgradu, prema informacijama koje su dostupne na sajtu OIK Danilovgrad, učestvovaće 10 lista.

 

Poslednja lista za koju je donijeto rješenje o proglašenju je “Ujedinjeni za pravi grad”.

 

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u Danilovgradu na dan 2. avgust je 13.195.

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

– Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište – navodi MUP..

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu.

Takođe, birači upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju i certifikata za kvalifikovani elektronski potpis koji su ugrađeni u elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, putem gore navedenog internet portala https://e.servis.mup.gov.me, mogu elektronskim putem izvršiti i promjenu adrese u okviru opštine u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.

Napominjemo da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način ili izvršiti promjenu adrese prebivališta upotrebom elektronske lične karte, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me“, navodi MUP.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Među učesnicima izbora u opštini Danilovgrad, nalaze se za sada, uz listu “Ujedinjeni za pravi grad”, sljedeće liste:

Građanska lista – Građanska inicijativa “21. maj”;
Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Demokrate;
Može Danilovgrad, može Crna Gora – Građanski pokret URA;
Prava stvar – koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad – Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija; Branko Bošković;
Preokret za Danilovgrad – Vuk Iković;
Svim srcem za Danilovgrad – Socijaldemokratska partija i Građani;
Za Danilovgrad – Evropa sad;
Za budućnost Danilovgrada – Demokratski front (NSD, DNP, PZP, Radnička partija);
SNP – Temeljno za Danilovgrad.

Sjutra se očekuje, da bude proglašena još jedna lista.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Akvaponijske jedinice uskoro u opštini Danilovgrad

Akvaponija predstavlja jednostavan vid poljoprivredne proizvodnje, koji je baziran na uzgoju biljaka u vodenom supstratu, a ne na zemlji i uzgoja ribe i vodenih organizama. Najveće komponente akvaponije predstavljaju biljke i ribe.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru projekta “Artos – prilika za inovativno zaposlenje” dva aplikanta, poljoprivredna preduzetnika, na teritoriji opštine Danilovgrad pokrenuće akvaponijsku proizvodnju. U pitanju su Đuro Đurović iz Grlića i Milan Mijajlović iz sela Podostrog.

Ovaj projekat će ih osposobiti i povećati njihovu sposobnost da otvore nova radna mjesta i prošire sopstvene kapacitete.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
20°
Облачно
06:4018:25 CEST
Осећај: 20°C
Ветар: 8km/h E
Влажност: 80%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
27/12°C
25/12°C
23/9°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']