Connect with us

Društvo

Duško Stjepović: Kukala nam majka s vama, kad ni član zakona ne umijete napisati, a da ne bude protivpravan

Klub odbornika Demokrata u Skupštini opštine Danilovgrad, povodom predloga za odlaganje izbora, između ostalih, i u našoj opštini, poziva nove koalicione partnere, potpisnike Predloga zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi – DPS, GP URA, BS, SDP i SNP, da se ne igraju sa Ustavom, zakonima i, u krajnjem, sa svima nama, odbornicima, našim imenima i svim građanima Danilovgrada i cijele Crne Gore, saopštio je Duško Stjepović iz Demokrata.

Gospodo iz nove parlamentarne većine, skrojene protivno volji onih koji su vas birali, a koji ste, opet protivustavno i suprotno Poslovniku Skupštine Crne Gore, skrpili nenarodnu, antigrađansku i antievropsku Vladu, ne igrajte se sa Crnom Gorom. Morate da znate gdje je granica, morate da znate gdje je dno, jer ovo što činite u posljednjih nekoliko mjeseci, priređujući nam nezapamćen cirkus – a nije da ih se nismo nagledali u posljednih nekoliko decenija na političkoj sceni – ne služi na čast nikome od vas, kazao je Stjepović.

„To što ste protivpravnim izborom najglomaznije i parazitske Vlade namirili nezajažljive i nezasite apetite za funkcije i, time, za trenutak pomirili desničarske i krajnje nacionalističke suprotne programske odrednice, ne znači da možete da izigravate boga i nadustavni i vanustavni autoritet.“

Razumijemo, svjesni smo da vi bježite od izbora i volje naroda, što bi se reklo, kao đavo od krsta, a nakon što ste vratili DPS u klupe u kojima su bili 30 godina ali, gospodo, ne može tako. Nikako ne može. Izbori se ne mogu odložiti intervencijama samo na Zakon o lokalnoj samoupravi, već, prvenstveno, intervencijama na krovni, izborni zakon – Zakon o izboru odbornika i poslanika, u kojem je propisano da mandat nas odbornika traje 4 godine. Da stvar bude gora, ni ovu dopunu kojom pokušavate da utečete od volje naroda, koju ste predali u skupštinsku proceduru, niste umjeli napisati tako da bude pravno nesporna. Kukala nam majka s vama, kad ni član, ni stav, ni tačku, ni alineju ne umijete napisati, a da ne bude antiustavna i protivpravna, kategoričan je Stjepović.

Lako bismo da je to neznanje, jer kakvi god da ste, toliko pravne pameti imate. No, utoliko je gore što je sva ova pravna hajdučija proizvod čiste namjere, proizašle iz motiva zvanog “bježanija od naroda”. Što možemo dalje očekivati? Da izglasate u Skupštini da nam ukidate ljudska prava i slobode? Kad ste spremni da odredbe iz Trećeg dijela Ustava gazite, što vas sprečava da gazite odredbe njegovog Drugog dijela? Zaustavite se negdje. Tri decenije smo se borili i izborili protiv diktature DPS-a, izborićemo se mnogo lakše i sa vama, njihovim spavačima iz URE i bivšim kolegama sa političkim štokholmskim sindromom iz SNP-a, nastavlja Stjepović.

Gospodo iz GP URA i SNP-a, Danilovgrad grca u dugovima, stanje je haotično i loše, za koje su, u prvom redu, zaslužni vaši novi koalicioni partneri iz DPS-a, sa kojima ste se kleli da nećete nikad. Kako vi to sasvim prevarno i iz lukrativnih pobuda da se dočepate još koje funkcije rekoste: Crna Gora ne može da čeka – e pa, gospodo, ne može ni Danilovgrad da čeka. Ni dan, ni mjesec, a ne pola godine. Zato, još jednom molba – ne rugajte se u lice građanima i svima nama. Pokušavate odložiti neizbježno – potvrdu na izborima, kad god da budu, da vam je cenzus, što bi mi u Danilovgradu rekli, kao Garač, zaključio je Stjepović.

Reklama
1 Comment

1 Comment

  1. Dejan

    29 04 2022 17:57 at 17:57

    Bahaćenju direktora Doma zdravlja „Dimitrije Dika Marenić“ ima li kraja? Da li kadar Demokrada ima obzira prema građanima ili potrebi za nekim potrebnom medicinskim aparatom ili je preči džip od skoro 30.000€ u kojem će da se šepuri kao fazan i zori sa tuđim parama. Da nije tužno bilo bi žalosno. Pogledaj oko sebe Stijepoviću kako se troši novac tvojih partijskih kolega na račun nas građana Danilovgrada!?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Speed shooters Montenegro domaćin međunarodnog takmičenja u gađanju iz puške sa optičkim nišanom

used gun target with holes after bullets in shooting range
Izvor Vijesti

Streljački klub Speed shooters Montenegro domaćin je međunarodnog takmičenja u gađanju iz puške sa optičkim nišanom.

Takmičenje „Eisberg kup“ održaće se u subotu, 30. septembra, na vojnom poligonu u kasarni Danilovgrad.

Takmičenje se održava u četiri discipline – Open rifle na daljini od 300 metara, Open rifle na daljini od 300 metara, Target fifle na daljini od 300 metara i Target fifle na daljini od 500 metara.

Pregled i mjerenje oružja i prijava takmičenja počinje u 8 časova, sat prije početka.

Organizator je obezbijedio i novčane nagrade za najbolje takmičare u svim disciplinama, kao i medalje i diplome za pojedinačna tri mjesta u svim disciplinama.

Organizatori „Eisberg kupa“ obezbijedili su i pehare i medalje za ekipni plasman u svim disciplinama.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Postavljeni kontejneri za kabasti otpad, pokrivene najkritične lokacije

Lokalna samouprava određuje lokaciju za odlaganje kabastog otpada, na čemu ista radi, a do tada ovo Društvo kabasti otpad odvozi na Deponiju Livade – Konik.

„Komunalno“ doo je prije dvije godine definisalo lokacije i termine za odlaganje kabastog otpada ali je praksa pokazala da građani nijesu poštovali navedene lokacije i termine.

U cilju rješavanja navedenog problema ovo Društvo je upravo postavilo na kritičnim lokacijama velike kontejnere zapremine 5 kubika i to: Željeznička stanica Spuž, Stologlav – raskrsnica za Grbe, Podanje i Klikovače.

„Komunalno“ doo trenutno ne pruža usluge odvoza kabastog otpada fizičkim licima, ali je u planu u narednom periodu da pružimo i tu uslugu građanima za adekvatnu nadoknadu. Što se tiče pravnih lica, Društvo svakodnevno po pozivu vrši uslugu odvoza kabastog otpada.

Usvajanjem Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Opštine i DOO „Komunalno“ riješio se dugogodišnji problem potraživanja između ova dva pravna lica koji datira još od 2013.,2014.,2015.godine,….. kada je Komunalno izvodilo građevinske radove za potrebe Opštine i lokalne samouprave. S druge strane Opština je Sporazumom sa Upravom prihoda preuzela dugovanja Komunalnog prema Upravi prihoda i carina a pri čemu Društvo nije uplaćivalo Opštini one iznose rata koje je Opština uplatila po sporazumu. Ovim će se u 13 godišnjih rata, kompenzacijom na kraju svake kalendarske godine izmiriti međusobne obaveze, čime će Društvo izmiriti dugoročne obaveze prema Opštini.

Društvo je u prethodnom periodu procesuiralo sva fizička i pravna lica koja imaju dugovanja prema DOO „Komunalno“. Na današnji dan dugovanja pravnih lica prema DOO „Komunalno“ iznose 170.000,00 eura, dok fizička lica duguju 103.000,00 eura.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije