Čini se da put do uspeha nije stabilan ukoliko nije trnovit. Danas nije dovoljno samo školovanje, ono je samo polazište i, skoro nikada, nije garant kontinuiteta. Ono što jeste garant i definitivno način na koji je sagovornik našeg portala – Krsto Radojičić, došao do uspeha, je stalan i uporan rad, porodična podrška i vizija.

Na onome što možeš kod sebe da nadogradiš i postaneš najbolji mogući korisnik sopstvenih kapaciteta. Danas je porodična firma K&I COMPANY” D.O.O. Danilovgrad i njen osnivač Krsto Radojičić, svjedok da planiranjem i predanim radom možete ostvariti zacrtano.

Pred vama je priča o porodičnoj firmi, čija se radionica za izradu PVC stolarije, nalazi u selu Zagorak u opštini Danilovgrad.

Relativno ste mlada firma i zasigurno imate zanimljivu priču o svom početku. Recite nam za uvod kako je sve počelo?

Sve je počelo tako što sam prije 11 godina započeo radni odnos u jednoj firmi koja se bavila izradom i ugradnjom PVC stolarije. U firmi sam ostao punih 9 godina i za taj period sam stekao znanje i  vještine, kao i svo neophodno iskustvo.

Prepozajući sebe u ovom poslu, volja i motivacija za sopstvenim uspjehom, navela me je da započnem sopstveni biznis, na način što ću, u nazad dvije godine, osnovati svoju firmu, “K&I COMPANY”.

Međutim, i pored moje volje da se osamostalim i osnujem svoju firmu, veliku ulogu u svemu ima moja porodica, koja je svojim naporima i trudom doprinijela da sve postane stvarnost.

U pripremi za intervju ste nam naveli da živite u Podgorici ali da je ipak Zagorak, mjesto za koje ste se odlučili pri započinjanju priče iza “K&I COMPANY”. Da li pored finansijskog aspekta, postoji i neki drugi, sentimentalniji?

Naime, iako sam stalno nastanjen u Podgorici, gdje živim sa svojom suprugom i kćerkom, sjedište firme se nalazi u mjestu Zagorak u Danilovgradu, u kojem mjestu se nalazi i moja porodična kuća, mjestu gdje sam odrastao, gdje se rado vraćam i gdje rado boravim.

Budući da se radi o porodičnoj firmi, upravo je Zagorak mjesto gdje  “K&I COMPANY” pripada.

Mnogo puta do sada smo geografsku lokaciju opštine Danilovgrad navodili kao prednost za poslovanje u Crnoj Gori. Da li i Vama omogućava veću mobilnost i gdje sve uspijevate plasirati Vaše proizvode i usluge?

Upravo iz razloga što je sjediše firme u Danilovgradu, najveći plasman proizvoda se i obavlja na tom području. Međutim, pored Danilovgrada, takođe angažovani smo i od strane klijenata iz Nikšića, Podgorice, kao i svih opština na teritoriji Crne Gore.


Energetska efikasnost je tema o kojoj se poslednjih godina sve više govori. Koliko su po Vašem mišljenju građani upoznati sa ovom tematikom?

PVC stolarija je sve više zastupljena na našoj teritoriji, upravo iz razloga energetske efikasnosti, budući da pruža mogućnost veće izolacije od spoljašnjih i vremenskih uticaja.

Recite nam, šta sve Vaša kompanija proizvodi i šta je to šta vas izdvaja na tržištu?

 “K&I COMPANY” se bavi  proizvodnjom, ugradnjom i servisom aluminijumske i PVC stolarije, roletni, komarnika, garažnih vrata.

Pored toga, firma se bavi i zatvaranjem terasa, ugradnjom venecijanera i zebra zavjesa. Ono što nas na tržistu izdvaja jeste prije svega kvalitet, odgovornost, ažurnost, preciznost, kao i povoljnost i pristupačnost kada su cijene naših proizvoda i usluga u pitanju.

Na čemu vi insistirate kada je kvalitet stolarije u pitanju?

Kvalitet stolarije zavisi od vrste PVC profila, njegovog ojačanja, kao i mehanizma.

Da se na trenutak vratimo na energetsku efikasnost. Da li Vam se čini da su građani više informisani o uštedi energije kroz dobru izolaciju objekata i kvalitetnu stolariju? Na čemu Vaši klijenti najviše insistiraju?

Zahtjevi klijenata upravljeni su uglavnom na kvalitet stolarije, a potom na pristupačnu cijenu, kao i garanciju prilikom ugradnje iste.

Društvene mreže su danas jedan od obaveznih marketinških kanala biznisa. Koliko ovaj vid marketinga Vama omogućava pozicioniranje na tržištu? Kako mušterije dolaze do Vas i da li je zapravo kvalitet ono što Vas preporučuje?

Jeste da su društvene mreže u današnje vrijeme jedan od bitnih vidova reklame, i da na Facebook stranici “Roletne PVC Stolarija Podgorica067/223-021” možete dobiti potrebne informacije, upoznati se sa našim radom, ali naša najbolja reklama i ono što nas čini posebnim je preporuka zadovoljnih klijenata.

Po ustaljenoj navici, ostavljamo prostora za poruku našim pratiocima.

Ukoliko vas interesuju naši proizvodi, i uz to želite zagarantovanu  preciznost, odgovornost,  ažurnost u radu, a prije svega kvalitet, možete nas kontaktirati na broj telefona 067/223-021 ili putem Facebook stranice “Roletne PVC Stolarija Podgorica – 067/223-021”,

Oduševio nas je Vaš altruizam i činjenica da želite nekom pomoći, pa evo da zajedno iskoristimo priliku i pozovemo naše pratioce da ukoliko poznaju neku porodicu u stanju socijalne potrebe, da su joj potrebne Vaše usluge, nam se i javi.

Facebook stranica u nastavku:

https://www.facebook.com/Roletne-Pvc-Stolarija-Podgorica-067-223-021-648309072183171/

(PROMO)