Connect with us

Spuž

Kolektivna (ne)svijest

Published

on

Piše The Stronghold of Spuž

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Krenuo decembar. Hladan, kišan. Ulicom ni kera da zalaje, tek poneki takt priučenog pjevača već hiljaditi put opjevanog, “kafanskog” hita. Da oće bar kiše da napadaju pa da se čudimo kako je Zeta “porasla”  i, zaboga, poplavila Bajov drugi sprat. Spuž spava. Kao da se nikad nije ni budio. Tek se po malo trgne ljeti, mada i toga više nema, zbog ugašenog “Spuškog ljeta”. Ali, koga i briga?

Bitnije su nama zastave. Kako smo ponosni kad izbori dodju, kako volimo povod da uperimo prstom na gubitnike, mi,”pobjednici”. A nijedni nam dobro donijeli nisu. A to što su nam kladionice glavna zabava, tračevi i pivo, ostavimo sebično u amanet i onima koji ce doći posle nas.

Kakvo “Spuško ljeto”, razvoj Eko-turizma i zaštita onoga što je naše, decenijama? Sama prića o tome targetira, kao, “Viđi ga ovaj!”, “Čiji je?”, “Je li Naš?” Kao sad korona, nama vlada Kolektivna (ne)svijest. I to ne par godina. Već par decenija.

I eto. Ipak nas ima koji žele drugačiji i bolji Spuž. Pa makar i ovako, pišući, do prve prilike za akcijom.

Spužani, budimo se!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije