Protest u Spužu: Građani pozvali ministra Stijovića, predsjednicu Opštine, nvo sektor, inspekciju - Volim Danilovgrad
Connect with us

Spuž

Protest u Spužu: Građani pozvali ministra Stijovića, predsjednicu Opštine, nvo sektor, inspekciju

Published

on

Detalj sa ranijih protesta

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Za petak, 17. septembar sa početkom u 17 časova zakazan je novi protest u Spužu a povodom neprijatnih mirisa koji dolaze sa lokalne farme svinja ali i negativnih uticaja na životnu sredinu koju ovaj i drugi privredni subjekti čine.

U prijavi koja je predata MUP-u se navodi da se očekuje prisustvo predsjednice opštine Danilovgrad, Zorice Kovačević kao i predstavnika resornog Ministarstva.

Protest počinje u petak 17. septembra u 17 časova kada će se organizacioni odbor obratiti okupljenim građanima i medijima.

Organizacioni odbor je uputio i pozivno pismo predsjednici Opštine Zorici Kovačević u kojem je pozivaju da se pridruži borbi protiv zagađenja životne sredine i rijeke Zete, koja traje nekoliko godina i da se, kako kažu u pozivu, sa par riječi obrati okupljenima na protestu.

Kako saznajemo od Organizacionog odbora protesta poziv za prisustvo protestu upućen je i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodinu mr Aleksandru Stijoviću, nevladinoj organizaciji Ozon i ekološkoj inspekciji.

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Spuž

Saniran šaht u Spužu, trotoari još uvijek nisu očišćeni

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Krađa poklopaca sa šahtova problem je koji ne jenjava i sa kojim se susreću građani i Komunalna policija, čime je svakodnevno ugrožena bezbjednost pješaka i pričinjena znatna materijalna šteta.

Nakon što su građani, putem portala Volim Danilovgrad, apelovali na nadležne da se zbog sigurnosti pješaka, zatvori šaht na Stologlavu, reagovali su iz danilovgradskog Vodovoda i montirali novi poklopac.

Iz ovog preduzeća su apelovali na građane da ne otuđuju poklopce, parkiraju automobile na poklopcima šahtova a da ukoliko primijete slične radnje iste prijave komunalnoj policiji.

Trotoari od Stologlava do KP doma su zarasli pa je kretanje pješaka a posebno đaka otežano.

Komunalno Danilovgrad djelimično nadležno

Kako su nam ranije kazali iz danilovgradskog Komunalnog preduzeća, održavanje trotoara nije u nadležnosti ovog Društva, već je to nadležnost Opštine Danilovgrad. Ipak, kako je uklanjanje sitnog rastinja uz trotoare u nadležnosti ovog  Društva isto će biti uklonjeno tokom ove nedelje, najavili su iz Komunalnog Danilovgrad.

Krupno rastinje pored trotoara uklanja se po prethodnom odobrenju Opštine Danilovgrad, zaključili su tada u odgovorima portalu VD iz ovog preduzeća.

NASTAVI SA ČITANJEM

Spuž

Dan bez automobila – dan za doprinos očuvanju životne sredine

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Učenici Osnovne škole “Njegoš” iz Spuža, danas su u dvorištu škole,  obilježili Dan bez automobila.

U sklopu redovnih aktivnosti kojima se želi uticati na povećanje svijesti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne sredine, kao i važnosti promovisanja ekoloških i zdravih stilova života djeca su imala priliku saznati o količinama štetnih gasova koje ispuštaju prevozna sredstva ali i značaju bavljenja fizičkom aktivnošću.

Aktivnosti je realizovala nastavnica biologije, Branka Micić.

NASTAVI SA ČITANJEM

Seljak.me i VD

Danilovgrad
17°
Ведро
06:3218:39 CEST
Осећај: 17°C
Ветар: 10km/h NE
Влажност: 45%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
26/12°C
28/14°C
30/17°C

Facebook

Najčitanije