Connect with us

Spuž

Zakazan novi protest u Spužu

Petak, 17. septembar sa početkom u 17 časova

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Grupa građana koja već nekoliko godina protestvuje povodom neprijatnih mirisa koji dolaze sa lokalne farme svinja zakazala je novi protest kako bi ponovo poslala poruku nadležnim lokalnim i državnim institucijama.

Naime, kako se navodi u prijavi, protest se organizuje zbog ugrožavanja životne sredine na području opštine Danilovgrad, zbog zagađenja rijeke Zete i vazduha u naseljima oko farme svinja koja se nalazi u Grbama a koja uzrokuje, kako se dalje navodi u prijavi ka MUP-u, neizdrživi smrad i nemogućnost izlaska iz objekata stanovanja.

U prijavi koja je predata MUP-u se navodi da se očekuje prisustvo predsjednice opštine Danilovgrad, Zorice Kovačević kao i predstavnika resornog Ministarstva.

Protest počinje u petak 17. septembra sa poečtkom 17 časova kada će se organizacioni odbor obratiti okupljenim građanima i medijima.

Organizacioni odbor je uputio i pozivno pismo predsjednici Opštine Zorici Kovačević u kojem je pozivaju da se pridruži borbi protiv zagađenja životne sredine i rijeke Zete, koja traje nekoliko godina i da se, kako kažu u pozivu, sa par riječi obrati okupljenima na protestu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije