Spuž: Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi? - Volim Danilovgrad
Connect with us

Spuž

Spuž: Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Instagram stranica The Stronghold of Spuž, koju za sada vodi potpuni anonimus, pokušava zadnjih mjeseci, kroz zanimljiv i kritički sadržaj doprijeti do uha lokalne samouprave i ukazati na probleme ovog nadaleko poznatog i nezasluženo zaboravljenog mjesta.

Uz promociju skrivenih kutaka, potencijala i poznatog spuškog šmeka na Instagramu je potpuno osvježenje koje ujedno ukazuje i na buđenje ovog dijela opštine Danilovgrad – iako bi se Spužani najradije smatrali samostalnom i izdvojenom cjelinom.

Svjesni da su ipak dio šire političke cjeline, što u suštini i jeste Opština Danilovgrad, u poslednjem postu na Instagramu su pozvali Opšrinu Danilovgrad, Vladu Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja da se konačno okrenu sponi dva najveća grada u Crnoj Gori

I da se razumijemo. Ova slika treba da je šira jer kao svoje gledamo i u isti “koš” redom i Daljam, Martiniće, Kosić, KPD, Pričelje i sva naselja koja su tu a i još dalje.”, podsjećaju iz The Stronghold of Spuž i na druga mjesta koja su najčešće poslednja na listi prioriteta lokalne samouprave zaključujući da je Spuž tu samo u sredini nepostojanja za lokalnu i državnu vlast.

Šta je sledeći korak?

Ostavite komentar

Leave a Reply

Spuž

Saniran šaht u Spužu, trotoari još uvijek nisu očišćeni

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Krađa poklopaca sa šahtova problem je koji ne jenjava i sa kojim se susreću građani i Komunalna policija, čime je svakodnevno ugrožena bezbjednost pješaka i pričinjena znatna materijalna šteta.

Nakon što su građani, putem portala Volim Danilovgrad, apelovali na nadležne da se zbog sigurnosti pješaka, zatvori šaht na Stologlavu, reagovali su iz danilovgradskog Vodovoda i montirali novi poklopac.

Iz ovog preduzeća su apelovali na građane da ne otuđuju poklopce, parkiraju automobile na poklopcima šahtova a da ukoliko primijete slične radnje iste prijave komunalnoj policiji.

Trotoari od Stologlava do KP doma su zarasli pa je kretanje pješaka a posebno đaka otežano.

Komunalno Danilovgrad djelimično nadležno

Kako su nam ranije kazali iz danilovgradskog Komunalnog preduzeća, održavanje trotoara nije u nadležnosti ovog Društva, već je to nadležnost Opštine Danilovgrad. Ipak, kako je uklanjanje sitnog rastinja uz trotoare u nadležnosti ovog  Društva isto će biti uklonjeno tokom ove nedelje, najavili su iz Komunalnog Danilovgrad.

Krupno rastinje pored trotoara uklanja se po prethodnom odobrenju Opštine Danilovgrad, zaključili su tada u odgovorima portalu VD iz ovog preduzeća.

NASTAVI SA ČITANJEM

Spuž

Dan bez automobila – dan za doprinos očuvanju životne sredine

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Učenici Osnovne škole “Njegoš” iz Spuža, danas su u dvorištu škole,  obilježili Dan bez automobila.

U sklopu redovnih aktivnosti kojima se želi uticati na povećanje svijesti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne sredine, kao i važnosti promovisanja ekoloških i zdravih stilova života djeca su imala priliku saznati o količinama štetnih gasova koje ispuštaju prevozna sredstva ali i značaju bavljenja fizičkom aktivnošću.

Aktivnosti je realizovala nastavnica biologije, Branka Micić.

NASTAVI SA ČITANJEM

Seljak.me i VD

Danilovgrad
15°
Ведро
06:3218:39 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 14km/h ENE
Влажност: 51%
Притисак: 1019.64mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
26/12°C
29/14°C
30/17°C

Facebook

Najčitanije