Connect with us

Spuž

Spuž: Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Instagram stranica The Stronghold of Spuž, koju za sada vodi potpuni anonimus, pokušava zadnjih mjeseci, kroz zanimljiv i kritički sadržaj doprijeti do uha lokalne samouprave i ukazati na probleme ovog nadaleko poznatog i nezasluženo zaboravljenog mjesta.

Uz promociju skrivenih kutaka, potencijala i poznatog spuškog šmeka na Instagramu je potpuno osvježenje koje ujedno ukazuje i na buđenje ovog dijela opštine Danilovgrad – iako bi se Spužani najradije smatrali samostalnom i izdvojenom cjelinom.

Svjesni da su ipak dio šire političke cjeline, što u suštini i jeste Opština Danilovgrad, u poslednjem postu na Instagramu su pozvali Opšrinu Danilovgrad, Vladu Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja da se konačno okrenu sponi dva najveća grada u Crnoj Gori

I da se razumijemo. Ova slika treba da je šira jer kao svoje gledamo i u isti “koš” redom i Daljam, Martiniće, Kosić, KPD, Pričelje i sva naselja koja su tu a i još dalje.”, podsjećaju iz The Stronghold of Spuž i na druga mjesta koja su najčešće poslednja na listi prioriteta lokalne samouprave zaključujući da je Spuž tu samo u sredini nepostojanja za lokalnu i državnu vlast.

Šta je sledeći korak?

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije