Connect with us

Spuž

Spuž: Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Mjesna zajednica? Grupa građana? Tačkica na mapi?

Instagram stranica The Stronghold of Spuž, koju za sada vodi potpuni anonimus, pokušava zadnjih mjeseci, kroz zanimljiv i kritički sadržaj doprijeti do uha lokalne samouprave i ukazati na probleme ovog nadaleko poznatog i nezasluženo zaboravljenog mjesta.

Uz promociju skrivenih kutaka, potencijala i poznatog spuškog šmeka na Instagramu je potpuno osvježenje koje ujedno ukazuje i na buđenje ovog dijela opštine Danilovgrad – iako bi se Spužani najradije smatrali samostalnom i izdvojenom cjelinom.

Svjesni da su ipak dio šire političke cjeline, što u suštini i jeste Opština Danilovgrad, u poslednjem postu na Instagramu su pozvali Opšrinu Danilovgrad, Vladu Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja da se konačno okrenu sponi dva najveća grada u Crnoj Gori

I da se razumijemo. Ova slika treba da je šira jer kao svoje gledamo i u isti „koš“ redom i Daljam, Martiniće, Kosić, KPD, Pričelje i sva naselja koja su tu a i još dalje.“, podsjećaju iz The Stronghold of Spuž i na druga mjesta koja su najčešće poslednja na listi prioriteta lokalne samouprave zaključujući da je Spuž tu samo u sredini nepostojanja za lokalnu i državnu vlast.

Šta je sledeći korak?

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spuž

Ekipa “Frizerski salon Đole” donirala nagradu vrtiću u Spužu

Nakon pobjede u takmičenju u spremanju riblje čorbe koje se održalo u okviru Spuškog ljeta, ekipa “Frizerski salon Đole” donirala je  nagradu vaspitnoj jedinici “Zora Šaranović” Spuž vrtića “Irena Radović”.

U komunikaciji sa upravom vrtića prepoznata je potreba za multifunkcionalnim štampačem koji će im biti koristan u svakodnevnom radu, te je isti kupljen od nagradnog fonda. Kako navode iz uprave vrtića, ova donacija ima posebnu vrijednost usljed proširenja kapaciteta vrtića, koji od prošle godine ima i stariju vaspitnu grupu “Poletarac”, koja broji 49 djece. Grupa “Poletarac” trenutno koristi iznajmljeni prostor koji svojim kapacitetima nije idealan za vrtić, te je potrebno ulagati u proširenje glavne zgrade vrtića, uzimajući u obzir povećanje populacije u Spužu, stoji u saopštenju na sajtu MZ Spuž.

Članovi ekipe su Milorad Pajović, Bojan Pavićević, Stefan Knežević, Vasilije Brajović, Veselin Milonjić, Ivan Džankić, Ljubo Milonjić, Goran Radetić i Petar Knežević, pod vođstvom glavnog kuvara, Đorđa Brajovića.

Umijeće pripremanja riblje čorbe Đorđa Brajovića je prepoznato kako na lokalnim, tako i na takmičenjima koja okupljaju učesnike iz država regiona. Svi zainteresovani će imati priliku da se uvjere u navedeno na narednom takmičenju, u okviru Spuškog ljeta 2024!

NASTAVI SA ČITANJEM

Spuž

„Rijekom Zetom“ danas u Spužu

Novo izdanje Igara na vodi biće organizovano 1. septembra ispod mosta u Spužu, sa trkom na gumama i šlaufima. Igre počinju u 16 časova.

Program će se nastaviti sportsko-rekreativnim druženjem Nikšićana i Danilovgrađana, pod već poznatim sloganom „Udicom za Zetu“.

I treća noć biće završena muzičkim programom, koji je predviđen za 21 sat. Muzički dio rezervisan je za Dražena Bakovića sa bendom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije