Connect with us

Spuž

Pogledajte kako teku radovi na putu Danilovgrad – Spuž, preko Martinića (Video)

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danilovgrad – Spuž – rekonstrukcija septembar 2021. godine

Rekonstrukcija nepunih devet kilometara puta kroz Martiniće se najavljuje u poslednjih desetak godina, ali je do danas sve ostalo samo na obećanjima. Put toliko uzak da se na nekim mjestima ne mogu mimoići dva automobila, prepun rupa, koje s vremena na vrijeme zakrpe, na nekim djelovima nema ni javne rasvjete, predstavlja pravu opasnost kako za pješake tako i za vozače. Iako davno zrio za rekonstrukciju, mještani navode da ni ovoga puta ne vjeruju da će početi da se radi, dok ne vide mašine i radnike na terenu.

Prošle godine najavljen završetak imovinsko-pravnih odnosa

Iz Sekretarijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj Optine Danilovgrad istakli su da je SO Danilovgrad na sjednici od 30. juna 2020. godine donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za rekonstrukciju lokalnog puta Danilovgrad–Spuž (preko Martinića), dionica „Gorica-Burum” i da će nakon realizacije ove odluke početi izgradnja saobraćajnice.

– Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa očekujemo do kraja ovog mjeseca,a planirana je izgradnja saobraćajnice dužine 8,6 kilometara, dok će širina kolovoza buti šest metara. Izgradnjom puta će se rekonstruisati sva tri mosta. Procijenjena vrijednost ugovorenih radova sa uračunatim PDV-om iznosi 3.032.423 eura, a izvođač radova je „Met&alu plast” Danilovgrad – saopšteno je u junu prošle godine iz Sekretarijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije