Pogledajte kako teku radovi na putu Danilovgrad - Spuž, preko Martinića (Video) - Volim Danilovgrad
Connect with us

Spuž

Pogledajte kako teku radovi na putu Danilovgrad – Spuž, preko Martinića (Video)

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danilovgrad – Spuž – rekonstrukcija septembar 2021. godine

Rekonstrukcija nepunih devet kilometara puta kroz Martiniće se najavljuje u poslednjih desetak godina, ali je do danas sve ostalo samo na obećanjima. Put toliko uzak da se na nekim mjestima ne mogu mimoići dva automobila, prepun rupa, koje s vremena na vrijeme zakrpe, na nekim djelovima nema ni javne rasvjete, predstavlja pravu opasnost kako za pješake tako i za vozače. Iako davno zrio za rekonstrukciju, mještani navode da ni ovoga puta ne vjeruju da će početi da se radi, dok ne vide mašine i radnike na terenu.

Prošle godine najavljen završetak imovinsko-pravnih odnosa

Iz Sekretarijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj Optine Danilovgrad istakli su da je SO Danilovgrad na sjednici od 30. juna 2020. godine donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za rekonstrukciju lokalnog puta Danilovgrad–Spuž (preko Martinića), dionica „Gorica-Burum” i da će nakon realizacije ove odluke početi izgradnja saobraćajnice.

– Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa očekujemo do kraja ovog mjeseca,a planirana je izgradnja saobraćajnice dužine 8,6 kilometara, dok će širina kolovoza buti šest metara. Izgradnjom puta će se rekonstruisati sva tri mosta. Procijenjena vrijednost ugovorenih radova sa uračunatim PDV-om iznosi 3.032.423 eura, a izvođač radova je „Met&alu plast” Danilovgrad – saopšteno je u junu prošle godine iz Sekretarijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Spuž

Saniran šaht u Spužu, trotoari još uvijek nisu očišćeni

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Krađa poklopaca sa šahtova problem je koji ne jenjava i sa kojim se susreću građani i Komunalna policija, čime je svakodnevno ugrožena bezbjednost pješaka i pričinjena znatna materijalna šteta.

Nakon što su građani, putem portala Volim Danilovgrad, apelovali na nadležne da se zbog sigurnosti pješaka, zatvori šaht na Stologlavu, reagovali su iz danilovgradskog Vodovoda i montirali novi poklopac.

Iz ovog preduzeća su apelovali na građane da ne otuđuju poklopce, parkiraju automobile na poklopcima šahtova a da ukoliko primijete slične radnje iste prijave komunalnoj policiji.

Trotoari od Stologlava do KP doma su zarasli pa je kretanje pješaka a posebno đaka otežano.

Komunalno Danilovgrad djelimično nadležno

Kako su nam ranije kazali iz danilovgradskog Komunalnog preduzeća, održavanje trotoara nije u nadležnosti ovog Društva, već je to nadležnost Opštine Danilovgrad. Ipak, kako je uklanjanje sitnog rastinja uz trotoare u nadležnosti ovog  Društva isto će biti uklonjeno tokom ove nedelje, najavili su iz Komunalnog Danilovgrad.

Krupno rastinje pored trotoara uklanja se po prethodnom odobrenju Opštine Danilovgrad, zaključili su tada u odgovorima portalu VD iz ovog preduzeća.

NASTAVI SA ČITANJEM

Spuž

Dan bez automobila – dan za doprinos očuvanju životne sredine

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Učenici Osnovne škole “Njegoš” iz Spuža, danas su u dvorištu škole,  obilježili Dan bez automobila.

U sklopu redovnih aktivnosti kojima se želi uticati na povećanje svijesti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne sredine, kao i važnosti promovisanja ekoloških i zdravih stilova života djeca su imala priliku saznati o količinama štetnih gasova koje ispuštaju prevozna sredstva ali i značaju bavljenja fizičkom aktivnošću.

Aktivnosti je realizovala nastavnica biologije, Branka Micić.

NASTAVI SA ČITANJEM

Seljak.me i VD

Danilovgrad
19°
Сунчано
06:3218:39 CEST
Осећај: 19°C
Ветар: 11km/h ENE
Влажност: 39%
Притисак: 1019.3mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
26/11°C
28/14°C
30/17°C

Facebook

Najčitanije