Connect with us

Spuž

OŠ “Njegoš”, Spuž: Uz muziku i pjesmu, drugare i učiteljice, veselo i lako ka znanju

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Školska godina je počela i u Osnovnoj školi “Njegoš” u Spužu.

Tatjana Jokić, v.d. direktorice škole, je najmlađim đacima poželjela dobrodošlicu kao i srećan i uspješan početak školovanja.

„Istraživanja pokazuju da je prvi dan polaska u školu dan koji se posebno pamti i nikada ne zaboravlja. Zato smo željeli da ovaj dan za vas bude poseban, svečan i radostan, da ga kao takvog pamtite cijelog života.“

Detalj sa dobrodošlice

Svečanosti prijema prvaka je prisustvovala Zorica Kovačević, predsjednica Opštine, koja je kazala da će, kao i svih prethodnih godina, Opština Danilovgrad nastaviti sa aktivnostima vezanim za pružanje podrške i pomoći našoj školi. Predsjednica je istakla i da će takođe pomoći u rješavanju problema prevoza naših đaka.

Mališani, budući prvaci, ne skrivajući oduševljenje uživali su u priredbi koju su za njih pripremili drugari, učenici prošlogodišnjih četvrtih i petih razreda, učiteljice Olivera Bobičić, Nikolina Zeković i Tanja Bijelović, kao i vaspitačice Snežana Zdraveska i Jela Jovanović. Prvaci su se posebno obradovali poklonima koje su dobili od Opštine Danilovgrad, vaučerima u iznosu od 20 eura za kupovinu školskog pribora, kao i magnetima sa oznakama svojih odjeljenja koje su dobili od škole.

U Novom Selu, gdje je područno odjeljenje, takođe je upriličen prijem, prozivka prvaka, kao i uručivanje poklona.

Prvaci, srećni koračajte kroz znanja nova,
satkana od pjesama, igre, brojki i slova!
Učiteljice će u školi sa vama da se druže,
od srca će pažnju, ljubav i znanje da vam pruže.
Zato poručujemo roditeljima naših prvaka,
da ništa ne brinu za svog đaka!
Srećno, prvaci, da budete najbolji đaci!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije