Naslovna - Novosti - Microsoft ponovo obavještava korisnike da prestaje podrška za Windows 7

Microsoft ponovo obavještava korisnike da prestaje podrška za Windows 7

Podrška za Windows 7 zvanično prestaje 14. januara sledeće godine, a ako i dalje koristite Windows 7, Microsoft će vam to reći direktno kroz Popup notifikacije. Ovo je najavljeno još u martu, kada je objavljeno da će postojeći Windows 7 korisnici biti obaveštavani da se bliži poslednji trenutak za update. Tada je rečeno i da se ova notifikacija neće pojaviti jednom, već veći broj puta tokom 2019. godine.

Korisnici će moći da ugase ove notifikacije, ali Microsoft apeluje da to ne rade. One su dizajnirane da ljudima daju informacije na razumljiv način i kompanija smatra da bi korisnici trebali da ih primaju sve dok se ne odluče na upgrade.

Jasno je zašto Microsoft insistira na tome. Kada početkom sledeće godine prestane zvanična Windows 7 podrška, ti računari će postati izloženi velikom riziku od malicioznih hakerskih napada za koje Microsoft neće izdavati zakrpe. Velike kompanije imaće mogućnost za produženje podrške, s tim što će ih to dodatno koštati, ali obični korisnici neće moći da računaju na tako nešto.

(pcpress)

Takođe pogledajte

Pojavile se prve fotografije Samsung Galaxy S20 telefona

Samsung će 11. februara predstaviti svoju Galaxy S20 liniju telefona, a sada nam XDA-Developers omogućava uvid u izgled Galaxy …

Pravo na socijalno stanovanje

Opštine korisnici Egalizacionog fonda; Danilovgrad na 7. mjestu po razvijenosti

Ministarstvo ekonomije uradilo novu listu stepena razvijenosti crnogorskih opština prema kojoj se dijeli novac iz …

Оставите одговор

%d bloggers like this: