Mlada danilovgrađanka Jovana Đurišić na sajmu mladih preduzetnika

Imali smo priliku ranije prenijeti sjajni intervju sa mladom kreatorkom Jovanom Đurišić iz Danilovgrada, koja sa svojom majkom pletenjem održava tradiciju “prenošenje kroz ruke žena iz porodice”. Kao vlasnice brenda Shtrikarica njih dvije proizvode predmete od vune, pamuka, akrila, a od nedavno su počele da uvode proizvode kreirane od recikliranih materijala.

Danas, posle nešto više od pola godine marljivog rada, Jovanine odnosno Shtrikaricine torbe, se nose širom Evrope.

Bavimo se pletenjem i heklanjem raznovrsnih proizvoda, kroz različite tehnike pleta, koje neprestano umnožavamo. Volimo spoj tradicionalnosti i modernosti, te stoga nastojimo da stvorimo nešto što će zadovoljiti ukuse raznolikog tržišta. U našem radu idemo od izrade miljea i heklanih stoljnjaka pa sve do, danas jako popularnog, “handknitting-a”. – riječi su Jovane.

 

 

Shtrikarica je zahvaljujući kvalitetu svog rada i cjelokupne ideje, koja je ispunjavala uslove konkursa, zasluženo našla u finalu.

Unija Mladih preduzetnika Crne Gore zajedno sa svojim partnerima organizuje Takmičenje za kreativce iz Crne Gore “Sve oko vas je prilika za biznis”. Upravo se za pratioce Kukice otvara sjajna prilika da započnu ili ubrzaju razvoj svojih kreativnih radionica.

Pozivamo sve pratioce portala Volim Danilovgrad i ljubitelje rukotvorina, koji se  danas, 16. novembra nađu u Podgorici TC DELTA CITY, da u periodu od 12 do 22 časa posjete sajam i podrže danilovgradsku kreativku. Sigurni smo da je pripremila sjajna iznenađenja!