Connect with us

NVO Sektor

Održana druga po redu (re)kreativna radionica

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Fondacija Želim ti proljeće održala je drugu po redu re(kreativnu) učionicu u prirodi pod nazivom ” Rekreativno jahanje” .

Iz Fondacije su se na gostoprimstvu i času jahanja zahvalili Sportskom Konjickom Klubu Buducnost .

-Naši mališani su imali priliku da budu u društvu jedne od najpleminitijih životinja konja. Poznato je da terapija jahanja (hipoterapija) ima blagotvoran učinak na djecu sa smetnjama u razvoju i pozitivno utiče na emocionalni, psihološki i socijalni aspekt i na razvoj motoričkih sposobnosti. Hipoterapija daje priliku za interakciju sa životinjama kroz koju se dolazi do novih iskustava, stimulišu se čula, istražuju nove teksture, mirisi. Djeca su bila uzbuđena dok su posmatrala konje i hranili ih. Najmlađi učesnici su oponašali pokrete konja, a kasnije su zajedno sa starijim drugarima hrabro sjeli u sedlo i oprobali se u jahanju, u čemu su vidno uživali. Roditelji su zadovoljno gledali svoju djecu kako radosno i bez straha jašu konje, kazali su iz Fondacije “Želim ti proljeće”.

Zadovoljstvo djece i osmijeh roditelja potvrdio je samo jedno, uspješnu radionicu. Ovog puta smo imali nesebičnu podršku od plemenitih humanitarki Zorice Drakulić Vidaković i Jelene Mudronje. Projekat je finansijski podržala Opština Danilovgrad, a radionica je realizovana u saradnji sa JU Centar za dnevni boravak Danilovgrad, saopštili su iz Fondacije.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

NVO Sektor

U Crnoj Gori u toku Ekomobilizacija

Published

on

By

Akcija sadnje ilustracija Canva

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Nakon godina i godina devastacije crnogorskih šuma što požarima što nelegalnom sječom, inicijativa “Ozelenimo Crnu Goru” poziva na mobilizaciju građane Crne Gore kako bi započeli obnovu naših devastiranih šuma i time ublažili efekte klimatskih promjena, prenosi portal Zumiraj.me.

Na facebook stranici “Ozelenimo Crnu Goru” predstavljeni su timovi kojima se možete priključiti putem maila [email protected] ili putem njihove stranice. Takođe napominju da svako ko želi na bilo koji način da pomogne izgradnju mehanizma i da kako kažu zajedno okrene “novi list” kako bi obnovili devastirane šume, zaštitili autohtone vrste i podigli svijest o važnosti zaštite životne sredine je dobrodošao.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

U Danilovgradu osnovan Centar za istraživanje anarhije

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Vodeći se onom starom, vremenom dokazanom doktrinom da ,,ne može čovjek osvojiti slobodu djelovanja držeći se podalje od djelovanja, niti može dosegnuti savršenstvo pukim povlačenjem iz svijeta”, grupa entuzijasta – okupljena oko potrebe za formiranjem jednog ovakvog centra – riješila je da sva svoja znanja, iskustva, vještine i kompetencije, kaljene kroz razne forme i oblike nenasilne borbe protiv kriminalno-kleptokratskog režima DPS-a, ali i protiv raznih totalitarizama na tlu Balkana u proteklih 15 godina, stavi na raspolaganje crnogorskom društvu, stoji u saopštenju koje je dostavljeno portalu Volim Danilovgrad.

Neformalno, neprofitno udruženje građana, kako dalje stoji u saopštenju, baviće se proučavanjem anarhističkih teorija i praksi, njihovom promocijom i prilagođavanju savremenom kontekstu i društveno-političkim trendovima i tokovima, s ciljem poboljšanja i podstrekavanja istinske, nenasilne i, krajnje alternativne, borbe za uspostavljanje besklasnog društva u Crnoj Gori.

Osim toga, ova grupa, okupljena oko Centra, pružaće svaki vid idejne, ideološke, logističke i savjetodavne podrške svim pojedincima i grupama, koji/e djeluju ili tek planiraju djelovati, u pravcu vođenja nenasilnih štrajkova, kampanja, protesta i performansa protiv svakog vida nepravde. Iz tog razloga Centar će sav svoj rad bazirati – jer to se, da se razumijemo, (k)od anarhista, valjda, i podrazumijeva – samo i isključivo na vaninstitucionalnim, nenasilnim metodama direktne akcije.

“Na kraju, da budemo do kraja jasni, mi se ne zanosimo romantičarskim idejama da ćemo, kako vole reći oni koji nam, godinama, sjede na grbačama, ,,(s)rušti državu i ustavni poredak”, ili da ćemo, jednom i konačno, zatrijeti vladanje kao najsuroviji i najsvirepiji oblik nasilja čovjeka nad drugim čovjekom. Naš cilj je da, kroz nadpolitički rad i razmjenu ideja sa, prvenstveno, mladim ljudima, jednog dana, stvorimo pretpostavku za uspostavljanje istinski besklasnog društva u Crnoj Gori. Jer, ,,opšta jednakost, sinonim pravičnosti, predstavlja samu suštinu anarhizma”.”, zaključuju u saopštenju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
19°
Ведро
06:3918:27 CEST
Осећај: 19°C
Ветар: 2km/h NNE
Влажност: 95%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 0
СубНедПон
22/15°C
27/13°C
25/11°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']